Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Huawei: Kroz godinu dana stiže mobitel s preklopnim ekranom

None Foto: Toru Hanai/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Zašto i dalje koristite računala? Vjerojatno jer vam je ekran telefona premalen, rekao je za Die Welt direktor Huaweija koji je dodao da to žele promijeniti i u roku godine dana imati prvi mobitel s preklopnim ekranom

Huawei je ovih dana potvrdio da će u Londonu 16. listopada predstaviti Mate 20, telefon kojim će se pokušati još više odmaknuti od Applea i grabiti prema Samsungu na prvom mjestu vodećih proizvođača. 

NUBIA ALPHA Pogled u budućnost mobitela: Savija se i nosi kao ručni sat

No pravu inovaciju kineski div priprema za sljedeću godinu. Direktor kompanije Richard Yu za njemački Die Welt potvrdio je kako kompanija planira u roku godine dana lansirati svoj prvi telefon s ekranom koji se može preklopiti. Potvrdio je kako već rade na tome uređaju, a čini se da će sljedećih mjeseci vladati prava utrka sa Samsungom jer je i njihov direktor rekao kako je stiglo vrijeme za telefone koji se mogu savijati. 

Samsung STIŽE SLJEDEĆE GODINE To je to: Ovako bi trebao raditi Samsungov savitljivi telefon

- Zašto i dalje koristite računala? Vjerojatno jer vam je ekran telefona premalen. To ćemo promijeniti. Lako je zamisliti telefon kojem se ekran može rasklopiti - rekao je Yu i time pojasnio razloge zbog kojih bi nam i ovakav telefon mogao biti poželjan.

Samsung | Autor: Samsung Foto: Samsung

Analitičar Ben Stanton i tvrtke Canalys za BBC je rekao kako je industrija na pragu toga da savitljivi ili preklopni ekrani postanu realnost. No smatra da je upitno koliko će se ljudima svidjeti ideja da zamijene računala takvim telefonima. Dodaje da se u jednu ruku kompanije natječu da s ovim uređajima pokažu koliko su inovativni, ali bez razmatranja činjenice koliko bi nešto moglo biti uspješno.

Komentari (6)
  • Preklopni ekrani po mom mišljenju nisu budućnost zbog toga što će biti skloniji kvarovima a trebat će mnogo vremena da kao takvi dostignu kvalitetu današnjih oled

    13. 9. 2018,   20:55
  • Android je malo ograničen u odnosu na linux i windows.

    13. 9. 2018,   16:04