Obavijesti

Tech

Komentari 85

Hyundai i Kia ulažu u tvrtku Rimac Automobili 600 mil. kn

Hyundai i Kia ulažu u tvrtku Rimac Automobili 600 mil. kn
4

Izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Group Euisun Chung i Mate Rimac službeno su potpisali suradnju prilikom Chungovog posjeta Rimac Automobilima jučer u Svetoj Nedelji

VIDEO

Hyundai Motor i Kia Motors zajedno su uložili 80 milijuna eura (oko 600 milijuna kuna) u Rimac Automobile, a cilj suradnje je ubrzati prijelaz Hyundai Grupe na 'čistu mobilnost', izvijestili su u utorak iz hrvatske automobilske kompanije.

Ugovor o suradnji u ponedjeljak su u sjedištu Rimac Automobila u Svetoj Nedelji potpisali osnivač tvrtke Rimac Automobili Mate Rimac te izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Groupa Euisun Chung.

Hyundai Motor Group je globalna korporacija s oko 250 tisuća zaposlenika diljem svijeta, u sklopu koje se nalazi i Kia Motors.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema priopćenju, Hyundai Motor će u Rimac Automobile investirati 64 milijuna eura, a Kia Motors 16 milijuna eura. 

Hyundai Motor, Kia Motors i Rimac Automobili će usko surađivati ​​kako bi razvili električni sportski automobil sa središnje smještenim pogonom sportske marke Hyundai N te hibridno vozilo visokih performansi s pogonom na vodik i električni pogon, navodi se u priopćenju.

Hyundai Motors Company ovom suradnjom želi ubrzati svoj prijelaz na čistu mobilnost i pozicionirati se kao globalni lider u pokretanju ove promjene u industriji, navodi se u priopćenju. 

Jedna od ključnih mjera za postizanje tog prijelaza je, kako se ističe, elektrifikacija kojoj se Hyundai Motor Group predano obvezala sa 44 elektrificirana modela planirana do 2025. godine.

Izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Grupe Euisun Chung izjavio je da su Rimac Automobili inovativna tvrtka s izvanrednim sposobnostima u električnim vozilima visokih performansi.

- Njihovi startup korijeni i bogato iskustvo u suradnji s proizvođačima automobila u kombinaciji s tehnološkom snagom čine Rimac idealnim partnerom za nas. Radujemo se suradnji s Rimcem na našem putu prema čistoj mobilnosti, poručio je Chung u priopćenju.

Rimac je poručio da su vrlo impresionirani vizijom Hyundai Motor Grupe i njenim brzim i odlučnim inicijativama te kako vjeruju da će ovo tehnološko partnerstvo stvoriti maksimalnu vrijednost za obje tvrtke i klijente.

- Rimac je još uvijek mlada i relativno mala, ali brzorastuća tvrtka. Vidimo snažnog investitora i tehnološkog partnera u Hyundai Motor Grupi i vjerujemo da će ova suradnja osnažiti položaj Rimac Automobila kao dobavljača tehnologije elektropogona za partnere u industriji - poručio je Rimac, osnivač tvrtke iz Svete Nedelje koja razvija i proizvodi ključne sustave elektropogona za mnoge svjetske automobilske tvrtke, a trenutno zapošljava više od 500 ljudi.

Iz hrvatske tvrtke tako poručuju da su se etablirali kao lider u tehnologiji električnih vozila visokih performansi i kao proizvođač električnih sportskih automobila.

- Tvrtka nastavlja isporučivati tehnologiju električnog pogona i baterijskih sustava brojnim partnerima u industrijski, uključujući i Hyundai Motor Group, kako bi im omogućili brži prijelaz prema električnoj budućnosti industrije - ističu iz Rimac Automobila.

U povodu suradnje s južnokorejskom tvrtkom Mate Rimac je na Facebooku poručio da je cilj formiranje tehničkog partnerstva kojim će tvrtke surađivati na dva električna vozila visokih performansi do 2020. godine. 

Inače, Mate Rimac je krajem travnja najavio da još jedan veliki investitor ulazi u njegovu firmu. Rimac Automobili rade s cijelom europskom auto industrijom, najjačim kompanijama. Firme s kojima rade često imaju veće prihode od hrvatskog BDP-a, primjerice Hyundai četiri puta veće, rekao je Rimac na "Croatia e-mobility forumu" održanom 30. travnja. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....