Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hyundai iznenadno otkrio novi i10: Niži i agresivniji mališan

None Foto: Dubravko Kolarić/24sata 6

Novi i10 je jedan od najatraktivnijih i najboljih malih gradskih automobila na tržištu. Hyundai mu je podario zaista atraktivan dizajn i mnoge zanimljive tehnološke novitete. Na tržište stiže početkom iduće godine

Bez ikakve najave Hyundai nas je u Amsterdamu iznenadio premijernim prikazivanjem nove generacije malog i10 prije najavljene premijere na salonu u Frankfurtu. S obzirom na to da smo i mi bili na Hyundaijevoj prezentaciji električnih auta u Amsterdamu na kojoj se i10 iznenađujuće pojavio, auto smo uspjeli vidjeti uživo i među prvima na svijetu sjesti u njega.

POGLEDAJTE VIDEO

Sve podatke nismo uspjeli saznati jer ih Hyundai još drži u tajnosti, no ipak smo dobili nekoliko informacija. Novi i10 je dva centimetara niži i jednako toliko širi od prethodnika što uz odličan i originalan dizajn znatno pridonosi mnogo dinamičnijem izgledu. Atraktivnost povećavaju i dvobojne kombinacije karoserije koje će se nuditi, ali i veći naplatci koji imaju do maksimalno 16”.

Foto: Dubravko Kolarić/24sata

Auto je također među najprostranijima u klasi malih gradskih auta i kao jedan od rijetkih među konkurencijom nudi pet sjedala, a u prtljažnik stanu solidne 252 litre. Nudit će se dva motora, slabiji ima tri cilindra i 67 KS, a snažniji četiri cilindara i 84 KS. Najštedljiviji model trebao bi trošiti 4,2 l/100 km. Ručni mjenjač ima pet brzina, a tu je i automatski automatizirani s jednakim brojem brzina.

Foto: Dubravko Kolarić/24sata

Novi i10 ima i najnapredniji infotainment u klasi. Dodirni zaslon može imati čak 8”, a tu je i Bluelink sustav pomoću kojeg se primjerice mobitelom mogu zaključati vrata auta i provjeriti njegovo stanje. Više detalja o i20 znat će se nakon premijere u Frankfurtu, a na tržište auto stiže u siječnju iduće godine.

Komentari (9)
  • HM - što su ljudi viši - to su automobili niži nahrdala galofax generacija - uć u novi automobil je komplicirana operacija

    7. 9. 2019,   19:30
  • Prednja maska je kopija novog Ford Focus-a

    5. 9. 2019,   13:13
  • Jako dobri svi modeli

    5. 9. 2019,   22:05