Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hyundaijev sljedeći superauto bit će jurilica na Rimčev pogon

None Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Mate Rimac na Facebooku se pohvalio vijestima da Hyundai radi na superautomobilu koji očito nastaje u suradnji s Rimčevom kompanijom koja ima iskustva rada na nekoliko jurilica

Hyundai je u svibnju objavio kako s Kijom ulažu čak 600 milijuna kuna u Rimac Automobile i od starta je bilo jasno kako će im to otvoriti pristup Rimčevim tehnologijama za neki njihov električni superautomobil. 

TVORNICA U HRVATSKOJ? Rimac o Volkswagenu: Otvorili smo kanal Vlade i jakih igrača

Nakon Kone i Ioniqa bilo bi i vrijeme da njihov N odjel izbaci električnu jurilicu, a sada je praktično stigla i potvrda toga. 

Albert Biermann, šef Hyundaijeva N odjela, rekao je u Los Angelesu da već rade na razvoju i testiranju električnog automobila i automobila na gorive ćelije. 

- Razvijamo prototipove na gorive ćelije i električni pogon u partnerstvu s Rimcem - rekao je Biermann te najavio da do 2025. planiraju izbaciti 44 zelena vozila. Rekao je kako njihova strategija priprema N odjel na elektrifikaciju i izazove mobilnosti koje donosi budućnost. 

No na pitanje o superautomobilu na električni pogon s N značkom rekao je da je to malo dalje u budućnosti. 

NAJBRŽI NA SVIJETU Uz pomoć Rimca srušili su nevjerojatan svjetski rekord

- Ali već imamo aute u pogonu i napravili smo testove - rekao je uz osmijeh misleći očito i na suradnju s Rimcem, prenosi Motoring.

Komentari (35)
  • Rimac je cijenjen u automoto svijetu, suradnja sa Porscheom (koji je uostalom preuzeo 15,5% udjela tvrtke), Hyundaiem i Pinfarinom dovoljno govori za sebe. Vecina ne shvaca da su Concept One i Concept Two tu da reklamiraju Rimcevu tehnologiju, tu su novci. Pitanje pljuvacine? Hrvati kao Hrvati i poneki ljubomorni "susjed", da je oceve novce spiskao na zene, cajke i drogu vjerujem da bi mnogima bio legenda, svaka cast.

    22. 11. 2019,   17:02
  • svi ga cijene, samo mi pljujemo.

    22. 11. 2019,   16:07
  • Ajmo Mate 💪 naravno da će ga ljubomorni koji sjede cijele dane kod kuće za ekranom i na 24sata pljuvati, jer pametnijeg posla nemaju.

    22. 11. 2019,   17:01