Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

I Acer ima svoj par Windows 8 tableta, oba dolaze s dockom

None Foto: REUTERS/PXL 8

Veća Iconia W700 dolazit će s dockom u koji se tablet umetne, dok je kod manje W510 dock ujedno i tipkovnica. Sličan sustav već koristi i Asus s Transformerima

ACer je na Computexu predstavio Iconiu W510 i W700 koji dolaze s Windowsima 8, no dva tableta imaju i različit pristup u izradi. Veća Iconia, W700 ima ekran od 11,6 inča FullHD rezolucije te dolazi s docking stanicom u koju se tablet uključuje. U docku se otvara prostor za spajanje još nekoliko uređaja preko USB 3.0 ulaza, a spojite li tipkovnicu i miša, možete dobiti pristojnu zamjenu za desktop. Tu su i Thunderbolt konektor te mini-HDMI. Kako javljaju azijski mediji, prototip koji su prikazali na sajmu dolazi s Intelovim Core i% 3317U procesorom takta 1,7 GHz te 4 GB radne memorije. 

Što se tiče manjeg W510, radi se o tabletu s 10,1 inčnim ekranom koji podsjeća izgledom i načinom spajanja na Asusove Transformere. No, ovdje se ekran, kada je spojen, može potpuno zarotirati na pozadinu tipkovnice. Također, i ova serija će imati Intelove procesore te SSD disk. Za spajanje će biti dostupni micro-HDMI, USB 2.0 izlazi te utor za SD kartice i SIM kartice na 3G modelima. 

Komentari (1)
  • quite nice, ...qiute nice...inovative:))

    4. 6. 2012,   16:25