Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

I Hrvati će uskoro moći kroz aplikaciju Pago plaćati račune

None Foto: Ivan Hruškovec/24sata

Rumunjski Pago planira se proširiti na Poljsku i Hrvatsku. Aplikacija im trenutno ima 110.000 korisnika koji su platili račune vrijedne više od 14 milijuna eura

Razvojni tim mobilne aplikacije Pago, uz pomoć koje korisnici mogu plaćati svoje račune preko interneta i na jednom mjestu, najavio je da planira proširiti poslovanje u Hrvatsku i Poljsku, piše rumunjski portal Romanian Insider.

Rumunjski start-up Pago također planira svoje preseljenje u Poljsku, u poslovni tehnološki akcelerator Huge Thing, u koji je primljen zajedno s još devet novih poduzeća, izvijestio je lokalni Wall-street.ro.

Programeri te tvrtke nedavno su u istoimenu aplikaciju Pago uveli i pretplatu za korisnike koji mjesečno plaćaju više od osam računa kroz aplikaciju. Najniža pretplata je 1,07 eura mjesečno, za one koji plaćaju do osam računa ili faktura, dok za klijente koji više koriste aplikaciju, naknada iznosi 3,2 eura mjesečno. 

Oni koji plaćaju do četiri računa mjesečno mogu nastaviti koristiti aplikaciju besplatno, a takvih je trenutno 75 posto.

Ta financijsko tehnološka aplikacija trenutno broji 110.000 aktivnih korisnika, koji su preko Paga platili račune vrijedne više od 14 milijuna eura.

Sama aplikacija preuzeta je 250.000 puta. U prosjeku, aplikacija na dnevnoj bazi bilježi 5.500 plaćanja za više od 90 integriranih dobavljača.

Komentari (8)
  • Nema boljeg otici placati racune pa se sretnes s nekim , odete popiti kavu, koja se pretvori u pelin pa akon toga u pivo pa dodjes kasno kuci , a ono predavanje ''bolje'' polovice....Neprocijenjivo

    24. 2. 2019,   07:24
  • još jedan oblik totalnog otuđenja među ljudima. ne trebaš nigdje ići, nikoga vidjeti, nikoga upoznati, s nikim porazgovarati..., samo platiš račun preko nekakve aplikacije, umjesto da prošećeš do nekog uplatnog mjesta, sretneš ovog, onog, popričaš i popiješ kavu s ovim, onim.... žalosno. Gdje to vodi?

    22. 2. 2019,   12:36