Obavijesti

Tech

Komentari 21

Imaju plan za Google: Huawei otkrio i 'srce' novog Matea 30

Imaju plan za Google: Huawei otkrio i 'srce' novog Matea 30
8

Kirin 990 5G stiže opremljen 7 nanometarskim procesorom i integriranim 5G modemom Balong 5000. Njega ćemo prvo vidjeti u Mate 30 seriji, ali stići će i u druge Huawei/Honor telefone

VIDEO

Huawei će sljedeći tjedan u Münchenu predstaviti svoj prvi telefon zahvaćen američkom 'crnom listom', a u Berlinu su na sajmu IFA pokazali i Kirin 990 - mobilni čip koji pogoniti njega, ali i niz novih telefona kineskog diva. 

Pokretanje videa...

5G na Mateu 20x 00:41

- Kirin 990 5G prvi je SoC na svijetu koji je kompatibilan s mrežom nove generacije, a krajnjim će korisnicima omogućiti vrhunsko iskustvo u smislu povezivosti - rekao je Huaweijev direktor Richard Yu i naglasio da su ga nadogradili u pogledu performansi i energetske učinkovitosti, umjetne inteligencije te ISP-a. 

Kirin 990 5G stiže opremljen 7 nanometarskim procesorom i integriranim 5G modemom Balong 5000. Što se tiče CPU-a,  u Kirin 990 5G su integrirali osam jezgri s dominantnom frekvencijom od 2.86 GHz, a tu je i 16-jezgreni Mali-G76 GPU i Smart Cache za implementaciju inteligentne raspodjele protoka i učinkovito smanjenje potrošnje. 

I dok hardverski možemo računati na poboljšanje u svim segmentima, pitanje zabrane i nedostatka Googleovih servisa stavlja velike upitnike nad Mate 30 seriju. Naime, telefon će imati Android, ali bez Play trgovine i predinstaliranog Gmaila. Međutim, Yu je u Berlinu istaknuo da bi i za to mogli imati rješenje. Kako prensoi Android Authority, kompanija istražuje mogu li zaobići zabranu i omogućiti instaliranje Gmaila i drugih Googleovih aplikacija. Iz Huaweija kažu da bi proces mogao biti prilično jednostavan i da vanjski developeri rade s njima kako bi pružili rješenje. No, ostaje za vidjeti što će se događati u sljedećih deset dana, jer jednako tako je moguće i da se razriješi cijela kriza koja traje već nekoliko mjeseci. 

Inače, Huawei je uz Kirin 990 u Berlinu predstavio nove FreeBuds slušalice s Kirin A1 čipom i tehnologijom poništenja buke te novi kućni Wi-Fi sustav - WiFi Q2 Pro. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota
Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije