Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Imate WhatsApp? Hakeri vam mogu upasti u mobitel i račune

Hakerima je moguće presresti i izvatke računa pa na njima mijenjati brojeve. Svaki dokument, ako je vaš Android zaražen, može se promijeniti, a posebno su na udaru korisnici WhatsAppa

Tvrtka za računalnu sigurnost Symantec otkrila je propust u popularnim aplikacijama WhatsApp i Telegram za korisnike Androida zbog kojeg je hakerima omogućena manipulacija datotekama između korisnika.

Ako se vaš pametni telefon 'zarazi', haker zbog tog propusta ima mogućnost mijenjati datoteke koje je presreo, a takva vrsta napada naziva se "media file jacking".

Phone stock UKLONILI GREŠKU Propust u WhatsAppu: Hakeri su mogli špijunirati mobitele...

Tako je moguće na fotografijama promijeniti lica ljudi, a u Symantecu su to demonstrirali zamijenivši lica na fotografijama likom glumca Nicolasa Cagea. Moguće je presresti i račune pa na njima mijenjati brojeve. Ukratko, svaki dokument može se promijeniti, bilo da je riječ o fotografiji, tekstu ili audio sadržaju. 

Srećom, WhatsApp još nije zabilježila nijedan napad, no što vi kao korisnik možete napraviti kako bi se zaštilili? Iz Symanteca preporučuju isključivanje automatskog pohranjivanja medijskih datoteka na vanjsku memoriju.

U spomenutoj aplikaciji otvorite Settings, pa Chats i Media Visibility kako biste to učinili. Imajte na umu kako su iz WhatsAppa upozorili kako time nećete u potpunosti spriječiti pohranu datoteka na vanjsku memoriju.
Komentari (13)
  • Kad bi i ušli ,još brže bi pobjegli od razočarenja na našim računima.

    16. 7. 2019,   18:01
  • Kod mene mogu slobodno upast. Mogli bi se sjebati pa platit dugove

    16. 7. 2019,   18:25
  • Jel nova m-zaba sigurna 🤔

    16. 7. 2019,   18:05