Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

iPhone nove generacije bit će isti kao i ovogodišnji model

None Foto: ISSEI KATO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Bez velikih promjena - analitičar Ming-Chi Kuo tvrdi da Apple za sljedeću godinu ne planira veće promjena na iPhoneima koji će sljedeće godine izbaciti na tržište

Analitičar Ming-Chi Kuo, globalno poznat kao vrlo precizan u predviđanju noviteta kod Appleovih gadgeta nove generacije tvrdi da će iPhone uređaji sljedeće generacije biti više manje isti kao i modeli koji su na tržište izašli ove godine, piše MacRumors.

Kuo smatra i da Apple ne planira nikakve značajnije preinake ni na izgledu niti veličini iPhonea 2019. Naime, 5,8-inčni iPhone XS, 6,5-inčni iPhone XS Max i 6,1-inčni XR naslijedit će modeli identične veličine s iPhone XS(S) izdanjem s OLED displejem i iPhone XR2 koji će imati samo LED. 

Osim toga, Apple sljedeće godine neće na tržište izbaciti model drugačije veličine, što drugim riječima znači da možemo zaboraviti da će se u prodaji naći nasljednik iPhonea SE. Isto tako, to znači da svi koji žele novi iPhone, a ne vole velike ekrane, morat će se naviknuti na barem 5,8 inčni mobilni telefon.

No to možda i nije preveliko iznenađenje - već je svima poznato da Apple pod Tim Cookom ne mijenja bitno dizajn novih generacija iPhonea i po četiri godine zaredom. 

Komentari (1)
  • 4 godine je Iphone provlacio identican model! Iphone6, 6s, pa 7 i 8! Za 4 godine se cijela mobilna industrija moze izmjeniti, Apple je uspio za to vrijeme imati isto kuciste, isti display, gotovo sve isto osim nabijanja performansi, a niti tu nije bio previse siroke ruke. Moja procjena je da ce Apple provlaciti ovaj dizajn Iphone-a X jos pune 3 godine, ako mozemo suditi po proslosti. Kupaca ne nedostaje pa zasto ne, cemu trositi na novi dizajn i poboljsanja kad i ovako ide ko vruce kifle...

    19. 10. 2018,   00:14