Obavijesti

Tech

Komentari 39

iPhone XS Max ima vrhunsku kameru, ali nije srušio P20 Pro

iPhone XS Max ima vrhunsku kameru, ali nije srušio P20 Pro
1

Sveobuhvatno testiranje kamere novog Appleovog flagship mobilnog telefona pokazalo je kako je nova Appleova kamera među najboljima, ali i dalje nije bolja od Huaweijevog top modela

VIDEO

Glavni autoritet kada su u pitanju kamere mobilnih telefona, tvrtka DxOMark objavila je detaljni test kamere Appleovog novog iPhonea XS Max i kažu da je jedna od najboljih koje su ikada testirali.

No, i dalje nije bolja od kamere Huaweijevog P20 Pro. Appleova kamera na testiranju je dobila ukupno 105 bodova, dovoljno da zauzme drugo mjesto na top ljestvici, dok prvo mjesto i dalje suvereno drži P20 Pro s ukupno 109 bodova. No ta bi se ljestvica već za desetak dana opet mogla mijenjati jer 16. listopada stiže Huaweijev Mate 20 Pro. Pokažu li se točnima sve dosadašnje glasine, njegova bi kamera trebala biti daleko nadmoćnija od P20 modela i još više pomaknuti granicu onog što je moguće snimiti mobitelom.

Nova iPhone XS Max kamera prema specifikacijama se ne razlikuje previše od lanjskog iPhonea X. Unatoč tome, Apple je znatno unaprijedio kameru svojeg novog flagshipa. Na primjer 12MP senzor na dualnoj kameri ima 1.4 µm piksela u usporedbi s 1.22 µm koliko je imao iPhone X i omogućava puno širi kut snimanja nego ikada prije.

Međutim, kao i ranija verzija, glavna kamera ima otvor blend f/1.8, a 2x telekamera stiže s 1.0µm piksela i otvorom blende f/2.4, a obje kamere imaju optičku stabilizaciju. 

Što se tiče softvera i obrade fotografija, poboljšanja su znatno uočljivija, a zoom kamere bolji je od onog kod prethodnika, koji bi mogao biti i bolji. Ekspozicija na fotografijama snimljenim na otvorenom je izvrsna, dobre se vide detalji, a boje na fotografijama su ugodne. Sustav autofokusa je među najboljima koje smo ikada testirali, a fotografije snimljene u Apple Portrait modu vrlo dobrouspijevaju izolirati subjekta - navodi DxOMark.

U pogledu videa, snimke snimljene iPhoneom XS Max su u živahnim bojama, izvrsnom stabilizacijom slike i brzim i točnim autofokusom. Na snažnom svjetlu odlično se vide detalji na snimci, no na slabijem svjetlu ta se izoštrenost osjetno smanjuje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'
FINA RIBA ZA SVAČIJI DŽEP

Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'

Manje popularna riba je jeftinija, a dostojna je zamjena za bakalar i lignje. Isprobajte frigane trlje, paštetu od molete i 'fritto misto' - neće vas 'udariti po džepu'