Obavijesti

Tech

Komentari 18

Požurite: Do 11 sati građani kupili 3400 uređaja uz poticaje

Požurite: Do 11 sati građani kupili 3400 uređaja uz poticaje
8

Učinkovite uređaje od danas možete opet kupiti uz 800 kuna poticaja Fonda za zaštitu okoliša. Naruči pozivom na 0800 4468 ili posjetom na www.mondo.hr

VIDEO

Fond za zaštitu okoliša od petka kreće s drugim krugom sufinanciranja energetski učinkovitih uređaja, u kojem će građani moći kupiti 10.000 kućanskih uređaja A+++ razreda uz 800 kuna poticaja. 

Građani su tijekom lipnja u samo devet dana doslovno razgrabili sve poticaje, a čak 90 posto građana odlučilo se za perilicu rublja koje su i bile najisplativija kupnja. No, poticaji se mogu dobiti i za hladnjake, hladnjake sa zamrzivačima, zamrzivače, te sušilice rublja i perilice posuđa. Upravo njih možete kupiti i na internetskoj trgovini Mondo.hr, preko koje će vam biti i besplatna dostava.

Naruči pozivom na 0800 4468 ili posjetom na www.mondo.hr

Kako su objavili iz Fonda, do 11 sati građani su već kupili 3399 uređaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uređaji A+++ razreda učinkovitiji su 30 do 60 posto, a troše manje električne energije i vode. Odlučite li se tako za A+++ uređaj godišnje ćete moći uštedjeti i nekoliko stotina kuna na računima za električnu energiju. U slučaju perilice rublja razlika je nekoliko desetaka kuna, ovisno o uređaju, ali na učinkovitijem uređaju nećete štedjeti samo u prvoj godini, već tijekom cijelog životnog vijeka perilice. Tražite li novu perilicu rublja, na Mondu možete tako birati između 57 modela, a neke su perilice uz poticaj jeftinije od uređaja nižeg razreda. Ovakve perilice nižu potrošnju ostvarit će kvalitetnijim tehnološkim rješenjima kojima će svoj rad i potrošnju vode prilagoditi rublju, ali koriste i kvalitetnije materijale koji su izdržljiviji i troše manje električne energije. Kako svaka trgovina zna koliko je poticaja ostalo, ne morate brinuti hoće li vam Fond kasnije isplatiti novac.

Zašto A+++ uređaji?

Energetska oznaka koja se nalazi na svakom uređaju pokazat će vam podatke o godišnjoj potrošnji energije, vode ili emisije buke. Najučinkovitiji uređaji iz A+++ razreda jesu skuplji, ali zahvaljujući poticaju postaju pristupačniji, a prednosti su velike. Osim manjih troškova energije i vode, imat će i manji negativni utjecaj na okoliš. A+++ klima uređaj ili sušilica rublja tako mogu biti do 60 posto učinkovitiji od uređaja A razreda. Dok će hladnjak od 200 litara sa zamrzivačem A+ razreda potrošiti 308 kuna električne energije, isti hladnjak A+++ razreda će na računu za struju stajati 150 kuna.

Kako do poticaja

Procedura u drugom krugu izdavanja poticaja ista je kao i u lipnju. Nakon što ste kupili uređaj u trgovini s liste Fonda, dobit ćete obrazac sa svojim podacima. U roku 15 dana morat ćete Fondu za zaštitu okoliša poslati presliku računa, osobne iskaznice i IBAN-a te potpisani obrazac. Ako je dokumentacija potpuna i ispravno popunjena, Fond će vam 800 kuna subvencije isplatiti na račun. 

Kolike su uštede

Najviše razlike u uštedi električne energije su na sušilicama rublja, a kupite li perilicu rublja uz poticaj, uštedjet ćete oko 35 kuna u jednoj godini. Fond za zaštitu okoliša izračunao je kako će 10.000 uređaja iz prvog kruga poticaja spriječiti 235 tona emisije štetnog CO2 i 1.006.179 kWh električne energije. To otprilike odgovara potrošnji energije za 73 kućanstva. 

24sata

Samsung WF70F5E5U4W štedi energiju jer pere rublje i uz pomoć pjene. Ima keramički grijač koji traje i 3 puta dulje od standardnih. Kapacitet je 7 kg, a cijena joj je 3959,99 kuna.

Bosch WAB28280 perilica rublja će oprati do 6 kg rublja na maksimalnoj brzini od 1400 o/min. Godišnje troši do 153 kWh struje na osnovu 220 pranja. Cijena joj je 2999 kuna.

Electrolux EWF1284BW rad i potrošnjuće prilagoditi napunjenosti perilice, u koju stane 8 kg rublja. Možete postaviti kad želite da rublje bude oprano. Cijena je 2894 kune.

Electrolux EWF1274BW oprat će do 7 kilograma rublja, a uz pametan režim rada ima i sigurnosno zaključavanje. Maksimalna brzina je 1200 o/min, a cijena je 2629,99 kn.

Gorenje W7223 perilica prima do 7 kg rublja, ali radi na najviše 1200 o/min. Prilagodit će se vrsti rublja, a njezin bubanj je oblikovan da ga štiti. Cijena joj je 2649,99 kn.

Gorenje W7203 perilica 7 kg rublja oprat će na maksimalnih 1000 o/min. steriltub rješenje brine o higijeni i mirisu rublja pri nižim temperaturama. Cijena joj je 2499,99 kuna

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje