Obavijesti

Tech

Komentari 9

Isprobali smo HTC U11 Plus i Life: Što donose nove zvijezde?

Isprobali smo HTC U11 Plus i Life: Što donose nove zvijezde?
8

Dok je HTC U11 Plus ono najbolje što HTC nudi u 6-inčnom pakiranju sa 6 GB RAM-a i 128 GB memorije, U11 Life je manji i puno jeftiniji telefon koji ima potencijal za napraviti nered u srednjoj klasi

VIDEO

Nakon što su u svibnju izbacili odličan U11, HTC je njemu sada dodao još dva telefona u istoimenoj seriji kako bi imali što jače adute u blagdanskoj sezoni, ali i kako bi i oni imali rivala među velikim telefonima 18:9 formata. 

Samsungov Note 8, LG V30, iPhone X ili novi Huawei Mate 10 Pro, svi dijele otprilike slične gabarite, a HTC-ov odgovor je U11+ (Plus). Veći je to od dva telefona koja su danas prikazali, ali i puno atraktivniji. 

Pokretanje videa...

00:39

Radi se o telefonu s ekranom dijagonale 6 inča i Quad HD+ rezolucije te sve raširenijeg 18:9 formata stranica. No tu su DCI-P3 i HDR10 standardi koji bi trebali osigurati vrhunske boje i detalje.

Ovi nešto veći gabariti omogućili su HTC-u da se oslobodi i po pitanju drugih tehničkih karakteristika. Sve ono dobro što je bilo prisutno i u sada nešto manjem U11, dobit ćete i u ovom telefonu. Tako je tu i dalje odlični i puno bogatiji Edge Sense, senzor koji reagira na pritisak. No njemu će dodati i Edge Launcher koji se aktivira pritiskom i omogućuje pristup raznim prečacima.

I dalje ga pogoni Snapdragon 835 procesor, ali u cijelom svijetu nudit će se samo u varijanti sa 6 GB radne memorije i 128 GB interne memorije i to u Dual SIM verziji. To možda neće biti po volji svih operatera, međutim više neće biti korisničke ljubomore na one koji u nekoj zemlji imaju snažniji model. 

U11 Plus je dobio i bateriju od 3930 mAh, koja je 30 posto snažnija od one u U11 i omogućuje vam po 4 sata više gledanja videa ili LTE surfanja ili 30 sati više uživanja u glazbi. Upravo će užitak u glazbu i videu biti nešto bolji, jer je telefon sada i 30 posto glasniji zahvaljujući većem kućištu. 

Stražnja kamera na papiru ima jednake karakteristike, ali u HTC-u kažu da su softverski omogućili da bude još nešto bolja. Kako smo imali priliku isprobati samo pretprodukcijske modele, nismo mogli preuzeti te fotografije, ali fotografije izgledaju jako dobro s bogatim detaljima. Prednja kamera pak sada ima senzor od 8 megapiksela (U11 ima 16), no HTC kaže da je i ona kvalitetnija. Što se softvera tiče, U11 Plus će također imati Android 8. 

U11 Plus na tržište bi trebao stići prije Božića, a kako se doznaje trebao bi koštati oko 800 eura. Kod nas prvo stiže u crnoj varijanti, a potom i u popularnoj srebrno-plavoj te verziji s blago prozirnim kućištem kroz koje će se moći vidjeti komponente. U odnosu na U11, ovaj model je dobio bolju zaštitu od vode i prašine pa sada podržava IP68 standard.

Najbolje od U11 - u malom pakiranju

Nekoliko tjedana prije U11 Plus (krajem studenog) na naše tržište će stići manji i puno povoljniji U11 Life, telefon za koji u HTC-u kažu da ima DNK U11, naravno s nešto skromnijim tehničkim karakteristikama. Jedan od najboljih aduta ovog telefona je AndroidOne operacijski sustav, odnosno čisti Android koji osigurava tri godine sigurnosnih ažuriranja i barem 2 godine podrške za nove softverske verzije Androida. Jedini izuzetak od potpuno standardnog AndroidOne sustava su aplikacija za kameru te Edge Sense softver. 

Da, ovaj telefon koji će koštati nešto manje od 3000 kuna (duplo manje od U11) će dobiti i HTC-ov senzor koji reagira na vaš pritisak te ovisno o aplikacijama ima različite mogućnosti. 

Pogonit će ga Snapdragon 630, a dolazi sa 3 GB radne memorije te 32 GB interne memorije. To se sve nalazi iza 5,2-inčnog Full HD ekrana, a kao i kod ostalih modela i ovaj je zaštićen staklom i to u dvije boje, plavoj i crnoj te je otporan na vodu i prašinu (IP67). 

Što se kamera tiče, prednja i stražnja snimaju fotografije od 16 megapiksela. Kapacitet baterije je 2600 mAh, a telefon dolazi i sa USB-C konektorom. 

7
| Foto: Ivan Hruškovec/24sata
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.