Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Isprobali smo Keks Pay: U 15 dana privukli 10.000 korisnika

None Foto: Erste banka 2

Iz Erste banke su izvijestili kako je u 15 dana kroz Keks Pay inicirano oko pola milijuna kuna transakcija kojima je prosječan iznos bio oko 65 kuna.

Keks Pay aplikacija koja omogućuje brzo i jednostavno slanje i primanje novca, bez naknada, u 15 dana je privukla više od 10.000 korisnika. Aplikaciju je izradila Erste banka, a omogućuje korištenje svima, bez obzira na banku u kojoj imate otvoren račun.

Iz Erste banke su izvijestili kako je u 15 dana kroz Keks Pay inicirano oko pola milijuna kuna transakcija kojima je prosječan iznos bio oko 65 kuna. 

Aplikaciju smo isprobali u ovo vrijeme kad su mnogi od nas zajednički skupljali novac za poklone. Samo pokretanje i postavljanje podataka iznimno je jednostavno i brzo. Na početku možete postaviti PIN ili prijavu u aplikaciju preko otiska prsta. 

Želite li slati ili primati novac morate dodati neku od kartica (Visa, Mastercard, Maestro ili Diners). No, sama aplikacija razlikuje slanje i primanje novca. Da bi poslali novac morate upisati broj kartice i njene podatke i tu će vam se jednokratno otvoriti polje za autorizaciju transakcije kako bi aplikacija zabilježila potrebne podatke. Da bi primili novac, morate u drugom polju dodati svoj IBAN tekućeg ili žiro računa. ERSTE korisnici ovdje imaju dodatnu opciju da jednostavno povežu svoj Erste račun i kartice.

Foto: Erste banka

Samo slanje novca i primanje je jednosavno kao chat u bilo kojoj aplikaciji. Ako želite poslati nekome novac ili ga zatražiti, jednostavno trebate pronaći tu osobu među svojim kontaktima. Vi tu ne morate znati broj njihovog računa ili kartice, već samo trebate upisati iznos koji želite (dnevni limit je 1000 kuna) i poslati tom prijatelju. Ako se radi o osobi koja još nije korisnik Keksa, sići će mu SMS u kojem stoji da ste poslali novac s linkom na instalaciju aplikacije. Nakon što unese podatke i IBAN, njemu će novac sjesti na račun. Tijekom nekoliko dana na ovaj sam način par puta podijelio kavu s prijateljima, kako bi izbjegli čekanje da se raskusuramo. Ovakav način plaćanja mogao bi biti jako koristan i kod plaćanja predmeta kupljenih preko Njuškala.

Isto tako možete kreirati i grupu te pokrenuti zajedničko skupljanje novca, što je osobito korisno za rođendane ili veće grupe (poput izleta). Tu možete dodati više ljudi te od svakoga tražiti određeni iznos, podijeliti neki skupni iznos ili da svatko doda svoj dio. Grupe su trenutno ograničene na 100 ljudi.

Aplikacija ima dodatnu rubriku 'Plati' koja bi trebala omogućiti plaćanja u trgovinama, ali iz Erste su rekli kako još trebaju vidjeti tko će biti prvi trgovci koji će omogućiti ovakva plaćanja.


- U dva tjedna od lansiranja dobili smo niz potvrda da Keks Pay rješava niz svakodnevnih problema – od podjele troškova za  kave i ručkove, za  organizaciju novogodišnje proslave, kupnju poklona, planiranje grupnog putovanja, skijanja i sl. Korisnici su jako zadovoljni jer je aplikacija jednostavna za korištenje, a i besplatna je. Mi ćemo se truditi slušati sve njihove zahtjeve kako bi aplikaciju dodatno unaprjeđivali i poboljšavali njene funkcionalnosti - rekao je Dejan Donev voditelj Tima za Digitalnu transformaciju u Erste banci koji je i razvio Keks Pay.

Keks Pay nastao je kao rezultat rada internog startupa koji je Erste banka pokrenula prije dvije godine. 
 

Komentari (7)
  • Ne kužim smisao ovoga ako već imam internet i mobilno bankarstvo banke preko kojeg mogu platiti bilo kome i koliko želim. Banka pretace korisnike iz jedne usluge u drugu.......

    4. 1. 2019,   23:12
  • Jel ovo funkcionira samo u Hrv, ili se moze koristiti i u BiH??

    29. 12. 2018,   09:11
  • paypal je zakon

    3. 1. 2019,   10:20