Obavijesti

Tech

Komentari 182

Isprobali smo novi PES 2018: Koje su mu glavne prednosti?

Isprobali smo novi PES 2018: Koje su mu glavne prednosti?
21

Sami gameplay je vidljivo bolji nego ranijih godina. Igra je nešto sporija od prošlogodišnje no to nam daje još realniji osjećaj igre i kontrole igrača

VIDEO

Omiljena nogometna igra ove godine donosi nam nove značajke, nove načine igre i bolje iskustvo igranja. Čini se kako je Konami napravio najveće promjene u ovom desetljeću jer ni jedan segment igre nije ostao netaknut.

Igra je dodatno 'ušminkana', stadioni izgledaju bolje, rasvjeta je realnija za dnevne i noćne utakmice. Što se tiče igrača i na njima se vidi da je Konami uložio još više truda nego prošle godine, zahvaljujući 'real capture' značajki. Snimljeni su pravi potezi igrača (motion capture) kao što su hodanje, okretanje i držanje tijela, te njihovo prepoznatljivo slavlje kada zabiju gol. Primjerice, Barcelonini igrači razrađeni su do najsitnijih detalja pa tako možemo vidjeti tetovaže na Messijevoj ruci.

Sami gameplay je vidljivo bolji nego ranijih godina. Igra je nešto sporija od prošlogodišnje no to nam daje još realniji osjećaj igre i kontrole igrača. Rekli bismo da je izbjegnut efekt 'fliper' nogometa, što je za svaku pohvalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Precizniji driblinzi i prolasci igrača daju osjećaj realnog i taktičnijeg nogometa. Opcijom 'strategic dribbling' imamo puno bolju kontrolu u posjedu i građenju lopte, kao i jednostavnije kontrole na kontroleru čime smo dobili realnije i finije pokrete za 'lažna' kretanja obrambenih igrača.

Za razliku od prošlogodišnje igre, pri slobodnim udarcima i kornerima više nema markera koji pokazuje smjer lopte, ali s druge strane povećan je pregled igrača koji izvodi korner ili slobodan udarac. 

Novitet u igri je co-op (kooperativna igra) koji nas je ugodno iznenadio i razveselio. Igrač može igrati on-line 2v2 i 3v3, što znači da možete s prijateljima igrati u parovima - do tri igrača jedni protiv drugih ili standardni multiplayer bez internet veze - također jedni protiv drugih ili u paru s umjetnom inteligencijom.

Nakon co-op utakmice svaki od igrača dobiva ocjene svakog segmenta svoje igre što je dosta zanimljivo jer možete s prijateljima analizirati tko je kako igrao.

Vratio se i Random Selection Match s novom prezentacijom i značajkama. Poboljšan je sustav transfera i novi elementi prezentacija, uključujući intervjue prije utakmica i scene u svlačionicama.

Iako je najveća zamjerka igre i dalje licence klubova i stadiona, Konami se zaista trudi osigurati svake godine više toga. U PES 2018 uključeno je 19 licenciranih stadiona i 18 PES stadiona. Među licenciranim klubovima tu su - Barcelona koja je 'popeglana' do najsitnijih detalja, te Liverpool, Arsenal, Borussia Dortmund, Atletico Madrid i drugi. Od hrvatskih klubova tu je samo Dinamo Zagreb. 

Od nacionalnih momčadi licencirani su gotovi svi pa tako i hrvatska reprezentacija. Kompletni popis licenciranih klubova i stadiona možete pogledati OVDJE

POGLEDAJTE GALERIJU

4
| Foto: PES 2018

PLUS: Iako se čini da se PES 2018 ne razlikuje puno od prošlogodišnjeg, svi segmenti igre su poboljšani, grafika i animacija su izvrsni, dodani su novi modovi igre što ga čini najboljim PES-om do sada. 

MINUS: Nedostatak više licenciranih klubova, nepouzdani suci, dosadni komentatori koji godinama ponavljaju iste fraze i loš (konfuzan) meni.

Napomena: Igru smo isprobali na PS4, a još je dostupna za Xbox i PC. Igra službeno izlazi sutra, 14. rujna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'
ukupno 1850 kvadrata

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica