Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ivan Mrvoš rastura: Forbes ga je stavio na listu '30 Under 30'

None Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Izumitelja solarne klupe iz Solina Ivana Mrvoša magazin Forbes uvrstio je na svoju listu 30 Under 30 - najperspektivnijih poduzetnika mlađih od 30 godina

Svaki put kad pomislim: 'Ok, osvojili smo sva priznanja koja su se mogla osvojiti. život kaže: Wroooooong!, napisao je na svojem Facebook profilu Ivan Mrvoš, solinski poduzetnik i osnivač tvrtke Include čija je solarna klupa osvojila Hrvatsku pa zatim  svijet.

Posljednje priznanje odnosi na uvrštavanje Ivana na Forbesovu listu  30 Under 30 u Manufacturing & Industry kategoriji za 2019. godinu u Europi. 

- Manufacturing & Industry kategoriji za 2019. godinu u Europi. Koliko vidim - najmlađi na gotovo svim listama i jedini iz Hrvatske (ako je još netko na listi - moje isprike).

Apsolutno ogromno priznanje, ne samo za moj rad, nego i za rad cijelog tima u Include. Svaka čast ekipa.

A godina je i onako počela dobro, sa 1,1M kn vrijednosti prodanih proizvoda samo u siječnju - napisao je Ivan.

Forbes za Ivana Mrvoša piše da je osnivač tvrtke Include, koja proizvodi solarne pametne klupe, s funkcijom povezljivosti na Internet of Things tako da mogu biti povezane s drugim inicijativama i proizvodima za pametne gradove.Od osnutka, diljem svijeta prodali su više od 900 klupa.

Na pametnim klupama iz Hrvatske od ove godine se sjedi i u Tel Avivu i  u Aspire Parku u Dohi Klupa ima i LED osvjetljenje, integrirano hlađenje koje hladi sjedište i tijekom vrućih arapskih dana te niz senzora koji prikupljaju podatke o kvaliteti zraka. Uz to na klupi je i LCD ekran koji se može koristiti za prikazivanje različitih gradskih vijesti, turističkih informacija ili obavijesti. 

O planovima za budućnost, Mrvoš i njegov tim kažu:

- Nastavljamo širenje na što više novih tržišta. Očekujemo nastavak rasta prodaje i prihoda kao što je zabilježeno i u prethodnim godinama, a čemu svjedoči i Deloitte nagrada Rising Starts u kategoriji Fast50. Do kraja drugog kvartala očekujemo uspješno zatvaranje novog i značajno većeg investicijskog ciklusa što je nastavak na prvu investiciju iz 2017.

Komentari (9)
  • Nemoguće, pa portal stručnjaci su rekli da je to čista kopija i da dečko prodaje maglu. Šta ti livadari iz Forbesa znaju uopće? Bolje bi im bilo da pročitaju komentare na 24 sata i po tome sastave listu

    12. 2. 2019,   17:20
  • Svaka čast.

    12. 2. 2019,   16:10
  • Očito ovima iz forbesa nagomilani gubitak njegove firme include u 2017 od 1400000 kuna rasturanje.

    15. 2. 2019,   11:16