Obavijesti

Tech

Komentari 9

Ivan Mrvoš rastura: Forbes ga je stavio na listu '30 Under 30'

Ivan Mrvoš rastura: Forbes ga je stavio na listu '30 Under 30'
1

Izumitelja solarne klupe iz Solina Ivana Mrvoša magazin Forbes uvrstio je na svoju listu 30 Under 30 - najperspektivnijih poduzetnika mlađih od 30 godina

VIDEO

Svaki put kad pomislim: 'Ok, osvojili smo sva priznanja koja su se mogla osvojiti. život kaže: Wroooooong!, napisao je na svojem Facebook profilu Ivan Mrvoš, solinski poduzetnik i osnivač tvrtke Include čija je solarna klupa osvojila Hrvatsku pa zatim  svijet.

Posljednje priznanje odnosi na uvrštavanje Ivana na Forbesovu listu  30 Under 30 u Manufacturing & Industry kategoriji za 2019. godinu u Europi. 

- Manufacturing & Industry kategoriji za 2019. godinu u Europi. Koliko vidim - najmlađi na gotovo svim listama i jedini iz Hrvatske (ako je još netko na listi - moje isprike).

Apsolutno ogromno priznanje, ne samo za moj rad, nego i za rad cijelog tima u Include. Svaka čast ekipa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A godina je i onako počela dobro, sa 1,1M kn vrijednosti prodanih proizvoda samo u siječnju - napisao je Ivan.

Forbes za Ivana Mrvoša piše da je osnivač tvrtke Include, koja proizvodi solarne pametne klupe, s funkcijom povezljivosti na Internet of Things tako da mogu biti povezane s drugim inicijativama i proizvodima za pametne gradove.Od osnutka, diljem svijeta prodali su više od 900 klupa.

Na pametnim klupama iz Hrvatske od ove godine se sjedi i u Tel Avivu i  u Aspire Parku u Dohi Klupa ima i LED osvjetljenje, integrirano hlađenje koje hladi sjedište i tijekom vrućih arapskih dana te niz senzora koji prikupljaju podatke o kvaliteti zraka. Uz to na klupi je i LCD ekran koji se može koristiti za prikazivanje različitih gradskih vijesti, turističkih informacija ili obavijesti. 

O planovima za budućnost, Mrvoš i njegov tim kažu:

- Nastavljamo širenje na što više novih tržišta. Očekujemo nastavak rasta prodaje i prihoda kao što je zabilježeno i u prethodnim godinama, a čemu svjedoči i Deloitte nagrada Rising Starts u kategoriji Fast50. Do kraja drugog kvartala očekujemo uspješno zatvaranje novog i značajno većeg investicijskog ciklusa što je nastavak na prvu investiciju iz 2017.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle