Obavijesti

Tech

Komentari 21

Izgleda kao da je iz Mad Maxa i može se pretvoriti u svaki auto

Izgleda kao da je iz Mad Maxa i može se pretvoriti u svaki auto
3

Reklame za automobile često izgledaju kao pravo savršenstvo. Razlog tomu leži vjerojatno i u ovakvom vozilu koje je sustav koji može zamijeniti gotovo svaki automobil

VIDEO

BlackBird je električni automobil koji izgleda kao da je spreman za utrku u nekom futurističkom filmu, no ovo je puno impresivnije vozilo. Kreirala ga je tvrtka Mill, koja se bavi specijalnim efektima, a može zamijeniti gotovo svaki automobil u snimanju reklama ili filmova.  Na taj način kažu da su riješili jedan od najvećih problema u oglašavanju, a to je da imaš gotov i stvaran automobil na lokaciji za snimanje.

Ovaj automobil toliko je prilagodljiv da se može produžiti za 1,2 metra, proširiti iza 25 centimetara, a kako bi oponašao vozna svojstva gotovo svakog automobila na cesti prilagoditi se mogu ovjes i elektromotor. Kotači se mogu zamijeniti onima originalnima i kad je sve postavljeno kako treba automobil je spreman za snimanje na stvarnoj lokaciji.

BlackBird je opremljen kamerama koje snimaju sve što se vidi oko njega i stvara 3D sliku okoliša u kojem se vozi. Potom se u računalu umjesto crnog BlackBirda ubacuje automobil koji se reklamira, tako da je jedino stvarno na snimci okoliš, kotači i dio sjene BlackBirda. 

Kako neke snimke izgledaju toliko dobro da je nemoguće pogoditi da su nastale u računalu, logično je pitanje zašto su uopće prolazili kroz tu muku. 

Objašnjenja može biti više. Reklame se snimaju čak i prije nego je automobil proizveden i zbog toga se neki detalji na automobilu mogu i promijeniti. U računalu to možemo lakše promijeniti na našem virtualnom vozilu. Često smo vidjeli i maskirane automobile koji se testiraju kako bi auto ostao tajan. Snimanje reklame može puno toga otkriti, a BlackBird osigurava da se vidi jedino izgled felgi. 
BlackBirdom je i puno lakše snimati na bilo kojoj lokaciji nego transportirati novo vozilo, a konačni rezultati bit će savršeni. Refleksije se mogu prilagoditi po želji, a izbjeći će se dodatni snimatelji i vozila. Naravno, ovako se mogu napraviti i snimke koje je moguće dobiti samo u računalu.

BlackBird je inače u izradi bio dvije godine, a uz Mill na njemu su radili specijalisti za kamere te su ga izradili u istom hangaru gdje je nastao i Lockheed SR-71 Blackbird, po kojem je dobio ime.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama