Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jahta s vlastitom plažom bit će nova igračka za milijardere

None Foto: Hareide Design Norway 8

Jedini nedostatak ove 108 metara duge jahte je da još ne postoji u stvarnosti. Norveški dizajneri kreirali su projekt, a sada čekaju da im se javi milijunaš koji će naručiti da mu se izgradi jahta

Milijunaši sa svojim velikim i luksuznim jahtama često imaju jedan veliki problem, a to je da ne mogu pronaći dovoljno privatnu plažu na kojoj će moći uživati. Upravo su to imali na umu dizajneri norveškog studija Hareide Design koji su osmislili fantastičnu jahtu 108m koja ima vlastitu plažu, vrt i dva bazena. Sasvim dovoljno da se putnici odmaraju i uživaju u potpunom miru. 

Foto: Hareide Design Norway

Još je upitno tko će to biti, jer je jahta još uvijek samo konceptno rješenje koje vjerojatno čeka da netko s liste najbogatijih na svijetu pokaže interes i naruči jednu za sebe. 

Kao što joj ime govori, jahta je duga 108 metara i nudi dovoljno ekstravagancije za svakog, a dok na većini jahti putnici uglavnom s palube gledaju prema moru ovdje će se more približiti njima na niz načina. Osim plaže na krmi u blizini se nalazi veliki vrt, a u sredini broda je ogromna prostorija visoka dva kata s prozorima od poda do stropa koja će nuditi spektakularan pogled prema pučini, ali iz razine mora. 

Foto: Hareide Design Norway

Osnivač dizajnerskog studija Einar Hareide je za DesignBoom rekao kako današnje jahte uglavnom izgledaju kao ploveći luksuzni hoteli, dok je njihova ideja hibridno rješenje koje želi biti aktivna platforma na kojoj se mogu iskusiti ljepote prirode. Ovo golemo čudo tehnike bilo bi opremljeno i sa skoro 300 'kvadrata' solarnih panela, a spominje se cijena od 150 milijuna funti.

Foto: Hareide Design Norway Foto: Hareide Design Norway Foto: Hareide Design Norway

Komentari (72)
  • Ebi ga, sve ste fino napisali a zaboravili navesti broj telefona za naručiti

    21. 9. 2016,   00:22
  • a šta fali luftmadracu? legnem na njega i sunčam se ,kurenat i vjetar me vozikaju po uvali pa se malo okupam i opet se sunčam .....na vlastitom lufticu :-)))))

    21. 9. 2016,   09:40
  • Na jednoj strani rat, krv, užas, pljačka, a na drugoj strani ovakve jahte. Ovakve jahte su direktna posljedica uvođenja političke demokracije. Socialno-ekonomske demokracije nema. Nju su uništili.

    21. 9. 2016,   06:28