Obavijesti

Tech

Komentari 17

Je li organska hrana samo marketinški trik? Testirali su i saznali

Je li organska hrana samo marketinški trik? Testirali su i saznali

Obitelji koja je kupovala hranu u konvencionalnim supermarketima izmjerili su količinu pesticida u njihovom organizmu. Pogledajte rezultate testiranja nakon dva tjedna konzumiranja isključivo organske hrane.

VIDEO

Ove godine je na međunarodnom festivalu oglašavanja Cannes Lions jedna od zamjećenijih bila kampanja upravo za organsku hranu. Što industrijski proizvedena hrana čini okolišu, vodi, životinjama - to se nas direktno ne tiče, zar ne? Jednostavno se ne možemo toliko povezati s time. Osim toga, organska hrana je skuplja, a obzirom na to da vrlo slično izgleda kao hrana puna pesticida i ostalih neprirodnih dodataka, često radije izabiremo jeftiniju varijantu.

Da li bismo promijenili mišljenje kada bismo vidjeli direktne učinke na naše tijelo i na zdravlje naše obitelji? Jedna obitelj je pristala na testiranje količine pesticida u njihovom organizmu. Razine su bile šokantne pa su odlučili ponoviti testiranje nakon dva tjedna konzumiranja isključivo organske hrane. Rezultati ponovljenog testiranja otklonili su mit o tome je li organska hrana samo produkt dobrog marketinga. Pogledajte više u videu.

O održivom načinu života redovito čitajte na Green Livingu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje
Ograničen budžet

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje

Rezultat obnove je prelazak iz energetskog razreda G u energetski razred B, više prirodnog svjetla, bolja mikroklima i smanjenje troškova grijanja i hlađenja s 5.000€ godišnje na samo 800€ godišnje.

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?
Zaštita okoliša

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?

Onečišćenje zraka štetno je kako za okoliš tako i za sve organizme koji žive u tom okolišu. Može prouzročiti štetne učinke na zdravlje, čak i smanjenje inteligencije. Srećom, na čišći zrak možemo utjecati
Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života
ENERGETSKA OBNOVA

Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života

Na BUILD UPON radionicama stručnjaci iz područja regulative, financija, kreiranja svijesti i unapređenja znanja i vještina zajedno su radili na donošenju nacionalne strategije energetske učinkovitosti zgrada