Obavijesti

Tech

Komentari 6

Je li vozač autobusa u Indiji postao prva žrtva meteorita?

Je li vozač autobusa u Indiji postao prva žrtva meteorita?
1

Vozač autobusa poginuo je u subotu na jugu Indije. Iz policije su rekli da nisu uočili tragove eksploziva te vjeruju da se radilo o meteoritu, no u NASA-i ne vjeruju u to

VIDEO

Indijac Kamaraj mogao bi biti prvi čovjek koji je poginuo nakon što ga je pogodio meteorit, no NASA se s time ne slaže.

Vozač autobusa poginuo je u subotu pokraj grada Natrampalli na jugu Indije. Uzrok smrti je eksplozija, koja je ozlijedila još troje ljudi te razbila prozore u blizini. Vlasti su prvo mislile da se radi o bombi, no forenzičari i stručnjaci za eksplozive su ustvrdili da na mjestu tragedije nije pronađen nikakav dokaz eksplozivnih materijala. 

Na mjestu eksplozije pronađen je kamen, a nastao je i maleni krater dubine od 120 centimetara. Nije još poznato je li nesretni vozač poginuo u izravnom udaru ili od posljedica eksplozije koja je uslijedila. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


NASA: Fotografije ne ukazuju na pad meteorita

Iz NASA-e su rekli u službenoj izjavi kako fotografije koje su objavljene na društvenim mrežama ne ukazuju na pad objekta iz svemira, već na eksploziju na tlu, prenosi NY Times.

Nikad ranije nije bilo zabilježenog slučaja da je meteorit izravno usmrtio čovjeka. Postoji priča da je 1911. godine meteorit spalio jednog psa u Egiptu prilikom pada na Zemlju, no kako nisu pronađeni ostaci psa ta je priča više anegdota, nego nepristran izvještaj. 

U Alabami u SAD-u je 1954. jedna žena teško ozlijeđena nakon što joj je meteorit u padu probio krov kuće i pogodio je dok je spavala. 

Prije tri godine meteor je ozlijedio stotine Rusa te oštetio cijeli niz kuća nakon što je eksplodirao u zraku iznad Čeljabinska. 

Neki znanstvenici sumnjaju da je Indijca ubio komad satelitskog smeća

- Bio bih vrlo iznenađen da se to dogodilo zbog pljuska meteorita. Takve pojave su obično praćene i postoje predviđanja kada će se dogoditi, ali za ovo nije bilo nikakvog upozorenja - tvrdi pomoćni profesor indijskog Instituta astrofizike Dipankar Banerjee.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Otkrijte koliko je često vaše prezime u Hrvatskoj i svijetu
IMPRESIVNA STRANICA

Otkrijte koliko je često vaše prezime u Hrvatskoj i svijetu

Najčešće prezime na svijetu, Wang, dolazi iz Kine, a nosi ga čak 76 milijuna ljudi. Kako bi provjerili na kojem se mjestu nalazi vaše prezime pomoći će vam ove stranice

Uz ovaj maleni gadget imat ćete puno brži Wi-Fi u stanu
VIDEO

Uz ovaj maleni gadget imat ćete puno brži Wi-Fi u stanu

Rijetki su oni koji imaju idealnu situaciju s Wi-Fi signalom i u gotovo cijeloj kući jednako dobar signal. Pojačivači bežičnog signala mogu pomoći u tome da popravite kvalitetu Wi-Fi
U dirljivom videu za Dan žena Google slavi žene budućnosti
POGLED U BUDUĆNOST

U dirljivom videu za Dan žena Google slavi žene budućnosti

Kako bi obilježili Dan žena, Google je više od 300 žena pitao o njihovim željama i snovima. U sjajnom videu tako govore o plesu, davanju glasa onima koji ne mogu pričati...