Obavijesti

Tech

Kako izabrati grijanje koje će biti efikasno, a inteligentno

Kako izabrati grijanje koje će biti efikasno, a inteligentno
2

Temperature su sve niže i svi razmišljamo kako se što bolje zagrijati uz minimalne moguće troškove. Donosimo vam savjete kako uštedjeti uz maksimum komfora i mogućnost korištenja pametne tehnologije.

VIDEO

Kada je korištenje energije za grijanje u porastu, osim što se često posljedično stvaraju nepotrebno visoki troškovi grijanja, nestaju resursi od kojih se primarno dobiva energija. Održivo dobivanje topline u hladnijim razdobljima godine problem je ne samo budućnosti, već i sadašnjeg sve opterećenijeg biokapaciteta Zemlje.  

Tehnološka dostignuća nam danas omogućavaju efikasno grijanje uz smanjenje troškova i emisija plinova koji uzrokuju klimatske promjene - bez odricanja topline koja je potrebna za ugodan boravak u grijanim prostorijama. Optimalno rješenje su inteligentni i ekološki prihvatljivi koncepti grijanja. Ako želite štedjeti energiju, a time i smanjiti troškove, uz razinu udobnosti na koju ste naviknuti, već postoje inteligentno umrežena i održiva rješenja.

Primjerice, kod Vaillant proizvoda s oznakom Green iQ, grijanje možete uključiti i kada krenete s posla, tako da se energija ne troši cijeli dan, a vas dočeka topao dom. „Green” znači zeleno, a ujedno je sinonim za prirodno, održivo. „iQ” je kratica za kvocijent inteligencije, jer proizvodi omogućuju inteligentnu upotrebu resursa za zeleniju budućnost. Inteligentno upravljanje domom i grijanjem, koje smo prije nekoliko godina gledali u SF filmovima budućnosti, postalo je sadašnjost. Proizvodi s oznakom Green iQ rade na energetski učinkovit način te kombiniraju ekološki prihvatljivu proizvodnju topline s pametnim, internetskim sustavom upravljanja. Njima se može upravljati vrlo intuitivno putem besplatne aplikacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uređaji ecoTEC exclusive, flexoTHERM exclusive i flexoCOMPACT exclusive prvi su proizvodi s oznakom Green iQ na tržištu. Dalibor Crnić, voditelj tehničkog odjela u Vaillantu i stručnjak za proizvode s visokom energetskom učinkovitosti, u videu detaljnije objašnjava što zapravo znači Green iQ tehnologija:

Green iQ uređaji postavljaju standarde za održivu toplinsku tehnologiju. Samo proizvodi koji ispunjavaju sljedeće kriterije održivosti mogu nositi Green iQ oznaku: optimalnu učinkovitost rada, visoku razinu mogućnosti za recikliranje, najvišu oznaku za energetsku učinkovitost, niže energetske troškove, kao i principe društveno odgovorne proizvodnje u Europi te visoku kvalitetu proizvoda. Ulaganje u zeleno i učinkovito grijanje nije pitanje budućih ušteda nego zdravijeg života bez nepotrebnog zagađenje i troškova prekomjerne potrošnje energije danas.

Daljnje savjete o efikasnijem grijanju čitajte na Green Livingu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje
Ograničen budžet

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje

Rezultat obnove je prelazak iz energetskog razreda G u energetski razred B, više prirodnog svjetla, bolja mikroklima i smanjenje troškova grijanja i hlađenja s 5.000€ godišnje na samo 800€ godišnje.

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?
Zaštita okoliša

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?

Onečišćenje zraka štetno je kako za okoliš tako i za sve organizme koji žive u tom okolišu. Može prouzročiti štetne učinke na zdravlje, čak i smanjenje inteligencije. Srećom, na čišći zrak možemo utjecati
Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života
ENERGETSKA OBNOVA

Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života

Na BUILD UPON radionicama stručnjaci iz područja regulative, financija, kreiranja svijesti i unapređenja znanja i vještina zajedno su radili na donošenju nacionalne strategije energetske učinkovitosti zgrada