Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kakva zabrana? Huawei do 200 milijuna telefona brže nego lani

None Foto: Reuters

Iz Huaweija su rekli kako je za 27 posto rasta u trećem kvartalu ove godine zaslužna dobra prodaja u Kini te veći broj isporuka telefona koje su predstavili prije uvođenja zabrane u svibnju.

Huawei je objavio u srijedu kako su ove godine isporučili 200 milijuna pametnih telefona, a do tog su broja stigli čak 64 dana prije nego prošle godine. 

Pogledajte video

I sve to usred zabrane trgovanja s američkim kompanijama pod kojom se nalaze već nekoliko mjeseci, a zbog koje je njihov najnoviji telefon Mate 30 lansiran bez Googleovih servisa. A iz kompanije su rekli kako je za 27 posto rasta u trećem kvartalu ove godine zaslužna dobra prodaja u Kini te veći broj isporuka telefona koje su predstavili prije uvođenja zabrane u svibnju.

ISPROBALI SMO Za klasu bolji: Huaweijev sat je moćniji i ljepši, a može još učiti

A kineski div ove godine je predstavio cijeli niz hvaljenih telefona, poput P30 serije, ali i 5G uređaje te preklopni telefon Mate X. 

Upravo su za preklopni Mate X u srijedu i napokon počeli primati narudžbe, ali na kineskom tržištu. Tamo bi telefon trebao koštati oko 2400 dolara. Lansiranje ovog telefona već su dvaput odgađali, službeni početak prodaje bit će 15. studenog, dok planovi za globalno lansiranje nisu poznati, prenosi Reuters.

Komentari (14)
  • I nakon 4 godine moj P8 radi savrseno. Promjeniti cu ga tek kad sam rikne i to Huawei-em, naravno 😁

    23. 10. 2019,   15:08
  • Marko potvrdio taj Huawei je dobar mob

    23. 10. 2019,   15:08
  • Frend ima. Odličan telefon. Jedino je Samsung blizu a ostali su jako daleko.

    23. 10. 2019,   17:00