Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kao da ste tamo: Zakoračite na postaju u svemiru uz 360 video

None Foto: NASA

Ruski kozmonauti na postaji snimaju serijal 360 videa uz koje ćemo i mi na Zemlji moći na tren vidjeti svijet kako ga vide iz svemira i uživati u onome što oni gledaju svaki dan

Fascinantnu ljepotu svemira teško je doživjeti kroz fotografije ili običan video, a zahvaljujući virtualnoj stvarnosti sada možemo vidjeti iz prvog lica kako se osjećaju astronauti koji svakog dana imaju najbolji pogled na naš svijet. 

Snimke koje je najbolje gledati preko uređaja za virtualnu stvarnost snimili su ruski kozmonauti, a u petak je objavio Russia Today kao dio svojeg projekta Space 360. Serijal će se sastojati od snimki s postaje koje će na Zemlju vratiti Andrej Borisenko. 

- Prvi put u povijesti snimamo panoramski video s postaje. To znači da ćete vidjeti sve što vidimo i mi, ali kroz svoje oči. Odnosno moći ćete se osjećati kao pravi astronauti - rekao je Borisenko. 

Komentari (8)
  • Na zalost desetljeca znanstveno fantasticnih filmova ,koji su po ideji bili stotinama godina ispred stvarnosti,su zasitili vecinu ljudi i pretvorili danasnju stvarnost svemirskih istrazivanja u jednu veliku dosadu.

    18. 11. 2016,   12:58
  • neću,bojim se da me netko ne lansira:)

    18. 11. 2016,   12:04
  • very good

    21. 11. 2016,   10:28