Obavijesti

Tech

Komentari 20

Kao gaming bogovi: Igre ćemo kreirati u virtualnoj stvarnosti

Kao gaming bogovi: Igre ćemo kreirati u virtualnoj stvarnosti
1

Epic je objavio da dodaje VR komponentu u svoj Unreal Editor te će tako omogućiti kreiranje i istraživanje virtualnog okoliša koristeći Oculus Rift ili HTC-ov Vive

VIDEO

Svi koji s nestrpljenjem iščekuju dolazak Oculus Rifta i HTC Vive VR headsetova zadovoljno će dočekati vijest da se širi prostor za kreiranje igara za virtualnu stvarnost. Epicov slavni Unreal Engine od sada ima mogućnost kreirati igre unutar virtualne stvarnosti .

Epic je upravo objavio da dodaje VR komponentu u svoj popularni Unreal Editor te će tako omogućiti developerima video igara, animatorima te drugim korisnicima da kreiraju i istražuju virtualni okoliš koristeći Oculus Rift ili HTC-ov Vive .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Unreal je već bio korišten u kreiranju nekih od dosad najpopularnijih VR igara (EVE Valkyrie i svemirska igra Adrift), no izrađivane su alatima prije razvoja moderne VR tehnologije.

- Mala tajna u našoj industriji je da VR iskustva razvijamo koristeći obična PC računala, miš i tipkovnicu - otkrio je osnivač Epica Tim Sweeney.

To je i dio problema i ograničenja u razvoju VR sadržaja jer stvari mogu izgledati drugačije na monitorima računala, nego u VR svijetu. Predmeti mogu poprimiti posve drugačiji osjećaj dimenzije kada uronite u VR svijet.

Sada će developeri imati puno bolje uvjete kreiranja sadržaja u prostoru u kojem će taj sadržaj i egzistirati kroz first-person shooter demo alat Bullet Train . Oni će stvarati igru noseći VR headset i u istim uvjetima i testirati svoje kreacije što će pridonijeti mnogo realističnijem ugođaju i efektima.

VIDEO

Velika pomoć u ovome je inovacija koju su lani dodali i Oculus Rift i HTC Vive - kontroleri kojima se u VR svijetu mogu pomicati predmeti i dobiti potpuni osjećaj sudjelovanja u arhitekturi virtualne stvarnosti .

Upravo zahvaljujući tim alatima će i programeri mijenjati i dodavati nove funkcionalnosti u igrama i drugim demo VR sadržajima.

Zamislite to kao početak pravog prototipa Holodeka iz Zvjezdanih staza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle