Obavijesti

Tech

Komentari 31

Karavan koji je gazda kad je u pitanju pogon na sve kotače

Karavan koji je gazda kad je u pitanju pogon na sve kotače
5

Subaru je modelom Legacy Outback pokrenuo trend povišenih karavana s 4X4 pogonom 1994. godine. Kombinacija je udobnosti luksuza i terenskih sposobnosti

VIDEO

Legacy Outback je u prošloj generaciji postao samo Outback, no koncepcija ovoga automobila nije se promijenila. I dalje nudi najbolje od oba svijeta pokušavajući biti podjednako dobar i na asfaltu i na makadamu, na snijegu, ledu ili suhoj cesti. 

Nova generacija dizajnom ne predstavlja velik korak prema naprijed, znatno mijenjani nisu ni motori, a niti pogon, no brojne sitne promjene ipak znatno izdižu novi Outback iznad starog. Posebno je to vidljivo u unutrašnjosti gdje središnje mjesto zauzima novi multimedijalni sustav. Ipak, vozne osobine i komfor su i dalje glavni aduti Outbacka. 

Novi Outback stigao u Hrvatsku

Veliki i luksuzni karavan svojedobno je pokrenuo trend povišenih izvedbi s pogonom na sve kotače koje su spremno preuzeli i drugi proizvođači, od Volva, preko Škode do Volkswagena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Danas Subaru Outback ima mnogo konkurenata, no još uspijeva ostati potpuno originalan. Za to je prije svega zaslužan odličan pogon na sve kotače koji se u realnim terenskim, ali i snježnim uvjetima pokazuje nadmoćnim brojnim konkurentskim sustavima. Novi Outback je iznimno velik automobil. Dugačak je čak 492 cm što se posebno odražava u bogatoj ponudi prostora u unutrašnjosti. 

U ponudi su dva motora, a oba su naravno takozvani bokseri što je još jedna posebnost Subarua. Benzinski 2.5-litarski motor ima 175 KS, a snaga se prenosi putem automatskog mjenjača bez stupnjeva. Ubrzanje do 100 km/h traje 10,2 sekunde, a maksimalna brzina je 198 km/h. Interesantniji odabir je bokser dizel sa 150 KS koji dolazi u kombinaciji sa spomenutim automatikom ili ručnim mjenjačem. Performanse s ovim motorom još su bolje, dok prosječna potrošnja iznosi 5,6 l/100 km. Cijena osnovnog modela je 325.000 kuna, dok top model stoji 375.000 kuna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle