Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Keks Payom sada ćete moći i platiti parking u 58 gradova

None Foto: Pixsell/KeksPay

Za plaćanje parkinga dovoljno je odabrati opciju u glavnom izborniku "Plati parking", te prilikom prvog korištenja unijeti registraciju i model auta. Aplikacija će sama pomoću GPS-a odabrati vašu zonu

Nakon ugovora s Gradom Zagrebom, Erste banka sada ima 58 gradova diljem Hrvatske u kojima je u suradnji s tvrtkom Infoart, omogućeno plaćanje parkiranja mobilnom aplikacijom Keks Pay i to bez ikakvih naknada. Riječ je o posebnoj funkcionalnosti Keks Paya koja omogućava brzo, jednostavno i besplatno plaćanje parkiranja te kupnje dnevne ili mjesečne parkirne karte za sva javna parkirališta. Iako je riječ o mobilnoj aplikaciji Erste banke, plaćanje parkinga Keks Payom namijenjeno je svima, bez obzira na to u kojoj banci imaju otvoren račun.

Foto: Erste banka

Za plaćanje parkinga Keks Payom dovoljno je odabrati opciju u glavnom izborniku "Plati parking", te prilikom prvog korištenja unijeti registraciju i model auta. Potom korisnik može odabrati opciju "Lociraj me", a aplikacija će sama pomoću GPS-a odabrati zonu parkiranja. Nakon odabira željenog trajanja parkiranja, potrebno je još samo povući 'slider' za plaćanje. Aplikacija potom korisnike podsjeća na istek trajanja parkiranja, bez obzira imaju li u tom trenutku pristup internetu, a također omogućuje i kupnju dnevnih, tjednih i mjesečnih parkirnih karata. Da ne bi trebali svaki puta upisivati registraciju automobila, aplikacija korisnicima omogućava i pohranjivanje podataka za jedan ili više automobila.

STIŽE IH SVE VIŠE OVE GODINE Aplikacije za dijeljenje troškova sve popularnije na putovanjima

- Cilj koji s Keks Payom želimo postići je prvenstveno olakšati svakodnevni život korisnicima. Tako je bilo kod razvoja same aplikacije, a to nam je putokaz i za svako njeno daljnje nadograđivanje. Osim što omogućuje plaćanje parkiranja bez dodatnih naknada, ova funkcionalnost KeksPaya ima brojne druge prednosti pred alternativnim oblicima plaćanja ove usluge, poput recimo automatskog geolociranja u određenu zonu, koji korisnicima značajno olakšava plaćanje, ali i smanjuje mogućnost pogreške prilikom plaćanja parkiranja. Osim toga, prilikom razvoja ove funkcionalnosti poseban fokus smo stavili na korisničko iskustvo, koje je izvrsno, bez suvišnih koraka u cijelom procesu - rekao je Dejan Donev, voditelj Tima za digitalnu transformaciju u Erste banci.

BRZO I LAKO Isprobali smo Keks Pay: U 15 dana privukli 10.000 korisnika

- Zahvaljujem se kolegama iz Infoarta koji su nam pomogli u realizaciji projekta, jer je 58 gradova spojeno na Infoartovu platformu IGEUS namijenjenu integraciji kanala prodaje/naplate s davateljima usluga. Nadamo se da će svi gradovi, od Zagreba pa nadalje, ovom uslugom biti pristupačniji svim vozačima bez obzira iz kojeg grada dolaze, te da će ovakav način digitalnog plaćanja parkinga ponovo postaviti novi standard ne samo u Hrvatskoj nego i šire, kao što je to prije gotovo 20 godina postavila usluga plaćanja parkinga SMS-om - rekao je Igor Strejček, direktor Sektora direktnih kanala u Erste banci.

Gradovi u kojima je omogućeno plaćanje parkinga Keks Payom

ZAGREB

SISAK

MURTER

ZADAR

SAMOBOR

MARIJA BISTRICA

VUKOVAR

ROVINJ

MAKARSKA

VODNJAN

ROGOZNICA

LUDBREG

VODICE

RIJEKA

KOSTRENA

VIROVITICA

RAB

KORČULA

VINKOVCI

PULA

KOPRIVNICA

VARAŽDIN

PRIMOŠTEN

KAŠTELA

TUČEPI

PREKO

KARLOVAC

TRPANJ

POŽEGA

JASTREBARSKO

TROGIR

POSEDARJE

HVAR

TRIBUNJ

POREČ

ĐURĐEVAC

TISNO

PODSTRANA

ĐAKOVO

ŠIBENIK

OSIJEK

DUBROVNIK

SVETI FILIP I JAKOV

OREBIĆ

ČAKOVEC

STON

OPATIJA

CRIKVENICA

SPLIT

OMIŠ

BJELOVAR

SOLIN

OGULIN

BIOGRAD NA MORU

SLAVONSKI BROD

NOVI VINODOLSKI

BALE

SLANO

 

 

Komentari (2)
  • I dalje ću kupovat na automatu za 5kn i ako ne iskoristim cijeli več samo pola sata,kartu dajem prvom koji zeli parkirat.Nedam bandi ni lipe.Ako je več plačen sat parkinga onda neka se i iskoristi.

    25. 10. 2019,   13:50
  • Koristim HAK aplikaciju za plaćanje parkinga već duže vrijeme tak da ne vidim potrebu imati još jednu

    30. 10. 2019,   20:59