Obavijesti

Tech

Komentari 9

A pregovarali 6 godina: Ništa od najvećeg morskog rezervata

A pregovarali 6 godina: Ništa od najvećeg morskog rezervata
1

Za plan za zaštićeni prirodni rezervat koji bi se prostirao na prostoru više od 1,8 milijuna četvornih kilometara Weddellova mora zauzimale su se EU i brojne zemlje, ali je naišao na blokadu

VIDEO

Međunarodni napori da se na Antarktici uspostavi najveći morski rezervat, pet puta veći od Njemačke, naišli su na prepreku nakon što su ih blokirale Kina i Rusija, rekao je izaslanik na konferenciji za mrežu Al Jazeera.  

Za plan za zaštićeni prirodni rezervat koji bi se prostirao na prostoru više od 1,8 milijuna četvornih kilometara Weddellova mora zauzimale su se Europska unija i Njemačka a podržavale ga mnoge zemlje, uključujući Indiju.

Međutim plan je naišao na zapreke nakon dva tjedna pregovora na sastanku povjerenstva za očuvanje života na Antarktici (CCAMLR) u Hobartu u Australiji.

"U određenoj mjeri sam razočaran. Mogli smo postići neku vrstu razumijevanja, a to razumijevanje na žalost nije se pojavilo nakon što smo potrošili tako mnogo dana", rekao je Maruthadu Sudhakar, indijski predstavnik na konferenciji, za televiziju Al Jazeera u petak i dodao: "Sada nema izgleda. Gotovo je.".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Nije propalo, odgođeno je za godinu dana. Nije bilo dogovora ove godine. Neke zemlje bile su suzdržane", kazao je.

Sudionici smatraju Rusiju i Kinu krivima za blokiranje plana, a neku vrstu otpora pružila je i Norveška.

Dvadeset i četiri zemlje postigle su povijesni dogovor 2016. da označe 1,55 milijun četvornih kilometara antarktičkoga Rossova mora kao zaštićenog morskog područja na 35 godina.

Pregovarali su šest godina.

Weddellovo more, najveće među više od deset mora u Južnom oceanu,  jedno je od posljednjih netaknutih ekosustava na svijetu.

Dom je to za više od 300.000 carskih pingvina, tuljana i rijetkih morskih ptica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....