Obavijesti

Tech

Komentari 5

Želite biti superjunak? Ovo je trošak da postanete Batman

Želite biti superjunak? Ovo je trošak da postanete Batman
4

Na temelju filma Batman Početak studenti su izračunali kako bi trebalo 2,8 milijuna dolara da netko postane Batman. U cijeni nije imanje i spilja u kojoj Batman 'radi'

VIDEO

Bruce Wayne je milijarder i svima je jasno da ima dovoljno novca da postane Batman još isti dan, ako tako odluči i kupi sve gadgete koji mu trebaju, no to ne znači da si svi to mogu priuštiti. Da bi postali superjunak, nužno je da zarađujete milijune, što je samo po sebi očito, ali eto sada ima i znanstvenu podlogu.

Studenti sa sveučilišta Lehigh nedavno su izračunali koliko bi koštalo da se napravi Zvijezda smrti iz Ratova zvijezda, a sada su se bacili na trošak stvaranja Viteza tame.

Prema njihovoom izračunu, koji su objavili na blogu Centives, troškovi obuke, privatnog aviona, gagdgeta i vozila te usluga batlera penju se na 2,8 milijuna dolara. 

Bilancu su temeljili na filmu Batman: Početak u kojem se vidi kako Bruce Wayne postaje Vitez tame i tajni osvetnik Gothama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

74.880 dolara - privatna obuka za godinu dana
20.150 dolara - najam privatnog aviona za povratak u SAD
300.000 dolara - odijelo
140.000  dolara - Tumbler (procjena koja se temelji na Humveeju)
262.800 dolara - toliko bi bila okvirna cijena osobnog sluge

Nekoliko tisuća dolara koštali bi ga gadgeti koje koristi. Kako je Batman naručio 10.000 šiljatih kaciga, ukupni trošak popeo se na 2,8 milijuna dolara. Ako ste spremni riskirati samo s jednom kacigom cijena pada na 806 tisuća dolara. U cijenu je uračunato i dovoljno crnog spreja da sve bude u istom stilu.

Jedini problem s njihovom računicom je što je Bruce Wayne vlasnik skoro svega što koristi, poput Tumblera te se jednostavno time posluži. Izračunali su i kako je vrijednost Brucea Waynea oko 11,6 milijardi dolara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle