Obavijesti

Tech

Komentari 88

Stvarno je moćan: Samsung Galaxy S3 "prati" vaš pogled

Stvarno je moćan: Samsung Galaxy S3 "prati" vaš pogled
19

Samsungov Galaxy S3 dolazi s četverojezgrenim procesorom, velikim 4,8 inčnim ekranom, Androidom ICS. Na europsko tržište stiže 29. svibnja u plavoj i bijeloj boji

VIDEO

Nakon što se oko novog Galaxy S modela podigla prašina uobičajena za iPhone, Samsung je u četvrtak u Londonu službeno predstavio Galaxy S3. Nova zvijezda na europsko tržište dolazi 29. svibnja, dok će 4G verzija stići tijekom ljeta u SAD, Japan i Južnu Koreju. 

Stvarno je moćan stroj

Većina glavnih značajki ovog uređaja bila je poznata već nekoliko tjedana, s manjim razlikama u izvorima informacija. Tako Galaxy S3 sada dolazi sa 4,8 inčnim Super AMOLED ekranom rezolucije 1280x720 piksela. Procesor je četverojezgreni Exynos 4212 takta 1,4 GHz, a u radu mu pomaže 1 GB radne memorije. SlashGear je na prezentaciji uspio i obaviti prvi benchmark ovog mobitela, a ovdje možete vidjeti kako se nosi s konkurencijom.
Uređaj će dolaziti u dvije boje (plava i bijela) te u verzijama sa 16, 32 i 64 GB memorije koji se mogu proširiti microSD karticama. Najveća verzija sa 64 GB stići će posljednja na tržište. Iako je velik (136.6 x 70.6 x 8.6 mm), u Samsungu ističu kako su smanjili rub oko ekrana, a i cijeli dizajn uređaja (softver i kućište) inspiriran je prirodom pa tvrde da odlično 'leži' u ruci. Baterija je kapaciteta 2100 mAh.

Kamera zna koga ste snimili

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na ovom modelu puno pažnje su posvetili kameri koja je 8 megapikselna, dok je prednja od 1,9 megapiksela. Ističu kako je puno brža te da se u burst modu, može snimiti do 20 rafalnih snimki, a da će sam telefon odabrati najbolju. Istina, ovdje bi bilo bolje da sami prosudite je li njegov odabir bolji od vašeg. Omogućili su i istovremeno slikanje dok se snima video, slično kao i na nedavno predstavljenoj HTC One seriji. Kod fotografiranja sad su dodali i mogućnost grupnog tagiranja slika, ali i dijeljenje fotografija s ljudima koje smo označili na njima. Tako će sam fotoaparat prepoznati lica na slikama i omogućiti nam da odmah tim ljudima pošaljemo neku sliku.

Samsung i Dropbox daju 50 GB 'u oblaku'

Na prezentaciji Galaxy S3 istaknuli su i 'pametna' softverska rješenja. Tako je među zanimljivijima Smart Stay gdje se radi o tome da se ekran neće automatski ugasiti nakon nekoliko sekundi, dok vi čitate neku knjigu ili dokument. Mobitel preko prednje kamere prati vaš pogled i zna gledate li u ekran. Tu su i neka rješenja slična Appleovoj pomoćnici Siri, koja su nazvali S Voice. 

Smart Alert će pratiti tko vas je sve pokušao kontaktirati, dok će S Beam omogućiti dijeljenje datoteka s drugim S3 uređajem. Kao jednu od demonstracija njegove snage naglasili su opciju Pop up play, koja vam omogućuje da HD film koji ste gledali smanjite i postavite na bilo koji dio stranice na kojoj želite surfati, a film će i dalje se prikazivati. Engadget piše kako je Samsung zajedno s Dropboxom odlučio korisnicima ponuditi besplatnih 50 GB za spremanje podataka 'u oblaku'.

Inspirirala ih priroda

JK Shin iz Samsunga na predstavljanju Galaxy S3 izjavio je kako je dizajn telefona inspirirala priroda, a da su među glavnim detaljima u razvoju bili intuitivnost i jednostavnost.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje