Obavijesti

Tech

Komentari 26

'Kreativnost u našim školama zapostavljena je u potpunosti'

'Kreativnost u našim školama zapostavljena je u potpunosti'
2

Iako je kreativnost sve cjenjenija sposobnost, u našem je obrazovnom sustavu i dalje zapostavljena. Upravo zato tu, ali i druge teme otvaramo na četvrtoj konferenciji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”...

VIDEO

Osiguraj svoje mjesto na konferenciji prijavom na linku ---> https://24sata.wufoo.com/forms/zba9f8b1171ow2/

Hrvatski obrazovni sustav jedini odolijeva promjenama uzrokovanim napretkom tehnologije, smatra Marlena Bogdanović.

Učiteljica razredne nastave iz OŠ Tučepi, o čijim su inovativnim metodama podučavanja 24sata već pisala, svojim je učenicima još prije četiri godine omogućila da papirnate udžbenike ne nose u školu, jer na satu koriste tablete.

- Krajnje je vrijeme da se u obrazovanje uvedu promjene - kaže Bogdanović. Dodaje da učenici osjećaju kako je postojeći sustav zastario.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Djeca nisu glupa i ne treba ih podcjenjivati. Vide u kakvom svijetu živimo, a kakvi su obrazovni sadržaji. Danas se učitelji moraju potruditi da dobiju njihovo poštovanje - tvrdi učiteljica. Kolegama poručuje da učenicima sadržaje moraju “podvaliti”metodom trojanskog konja. Time misli na tehnološke naprave i inovativne metode podučavanja. Djeci je, ističe Bogdanović, potrebno više izbornih sadržaja.

- Učenicima treba sloboda izbora. Zašto im ne bismo dali da sami biraju većinu predmeta - pita se učiteljica. Ističe kako je smisao demokracije sloboda izbora pa bi onda tu slobodu trebali prenijeti i u učionice.

- Đaci bi s radošću dolazili u školu kad ne bi postojalo toliko prisile i kad bi im omogućili da izraze svoju kreativnost - objašnjava.

Iako je kreativnost sve cjenjenija sposobnost, u našem je obrazovnom sustavu i dalje zapostavljena. Upravo zato tu, ali i druge teme vezane uz edukaciju otvaramo na četvrtoj konferenciji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”.

Pratite nas i na Facebooku ---> https://www.facebook.com/events/181102896111445/

Pitat ćemo i što o eksperimentalnoj reformi misle roditelji, što nastavnici koji je provode i oni koji se nisu prijavili, a što predstavnici Ministarstva znanosti koji su reformu postavili te je pripremaju za uvođenje u sve škole. Svima koji se pitaju “Kamo ide moje dijete?” sigurno će mnoge odgovore pružiti naši gosti, predavači i sudionici stručnih panela na kojima će iznijeti najnovije podatke istraživanja, ali i iskustva u direktnom radu s djecom od najranije školske dobi.

Najveća konferencija o obrazovanju održat će se 12. studenog u Obrtničkoj komori Zagreb.

 

Pridružite nam se na konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska"u organizaciji 24sata i partnera: RBA, Pliva, Podravka, INA i Coca-Cola, 12. studenog, u Obrtničkoj komori Zagreb, Ilica 49, te na vrijeme rezervirajte svoje mjesto u dvorani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto

Školski izleti postali sve skuplji: 'Roditelji plaćaju i dnevnice za nastavnike, a ne više gradovi'
DOSJE ŠKOLSKI IZLETI

Školski izleti postali sve skuplji: 'Roditelji plaćaju i dnevnice za nastavnike, a ne više gradovi'

Plus+ Hoteli su jako poskupjeli u cijeloj Europi i ne žele primati učenike, kažu u agenciji
Slušaju 7 predmeta, stalno pišu testove i nikome to nije čudno
SREDNJA ŠKOLA U SAD-u

Slušaju 7 predmeta, stalno pišu testove i nikome to nije čudno

Višnja Kovač Vezmarović, prof. savjetnica biologije u Gimnaziji Sisak, nakon Fulbrightove stipendije u Floridi za 24sata uspoređuje hrvatsko i američko školstvo