Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krenulo drugo LoL kolo Esports Prvenstva Hrvatske

Nakon Fortnite Duosa, i League of Legends turnir Esports prvenstva Hrvatske danas ulazi u svoje drugo kolo koje pratimo uživo uz komentatore.

Drugo kolo Esports prvenstva Hrvatske nastavlja se s novom rundom League of Legendsa koja počinje danas u 17:15.

Prijenos ovog eSportskog događanja opet možete pratiti uživo na Twitchu kanalu Lvl8. zajednice uz komentatore i ostale gledatelje iz cijele regije.

Prvo kolo odigrano prošle subote završilo je uvjerljivom 2:0 pobjedom ekipe PMF-a nad timom Penta Vrbansi, a danas pak pratimo okršaj momčadi BTCT-a i FOI-a.

Organizatori iz tvrtke UVI Play u konačnici su uspjeli sve prijavljene timove osloboditi plaćanja kotizacija, ponajviše zahvaljujući dogovoru sa sponzorima. A1, Dorina, Shake&Take i Trikoder tako su na sebe u potpunosti preuzeli pokroviteljstvo Esports prvenstva Hrvatske koje za cilj ima promovirati videoigre kao sport te industriju velikog ekonomskog potencijala za hrvatsko i regionalno gospodarstvo.

Osim LoL-a i Fortnitea, natjecanje također obuhvaća FIFA 19 turnir koji će krenuti kasnije ovog ljeta. Sva tri bracketa kulminirat će velikom završnicom u prostorijama Stabla znanja u Zagrebu ove jeseni. Finale će se održati pred živom publikom i uz live prijenos ove jeseni.

Nagradni fond za prva mjesta iznosi 15.000 kuna, no nitko tko stigne do zagrebačkog finala neće otići kući praznih ruku, poručuju to iz organizacije.

Komentari (106)
  • Znam koliko sam super kao igrač video igara ovih: Relly, Grand Tursmo sve dijelove, I od početka karijere u toj video igri pa sve do Ferarija. Prije sam igrao i FIFU, a sada najviše volim igrati igru ovu: PES zbog kluba ovog: Dinama Zagreb. a igrao sam i utrkivanju sa Motorima i to na profesionalnoj težini. Da barem imam jači kompjuter igrao bi to sve malo po malo. Pa bi se mogao ja takmičiti sa pravim igračima tih video igara. Pa bi me čuli svi koji igraju te video igre.

    6. 8. 2019,   20:54