Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lenovo oduševio VR uređajem koji će biti lagan, ali i povoljan

None Foto: Lenovo 3

Lenovo je na CES-u prikazao VR uređaj, ali samo prototip koji se nije mogao isprobati i još nema ime. No, za svako oko će nuditi ekran rezolucije 1440x1440 piksela, a košta 400 dolara

Još jedna velika kompanija koja se uključila u virtualnu stvarnost je Lenovo koji je na ovogodišnjem CES-u prikazao prototip svog novog uređaja. On još nema ime, a novinarima na sajmu nije prikazana ni funkcionalna verzija već se moglo isprobati jedino ergonomija samog uređaja. Lenovo kaže da će uređaj koštati oko 400 dolara kad ga predstave kasnije ove godine.

Cijenom, ali i izgledom tako je ovaj uređaj puno bliži PlayStation VR uređaju nego HTC-ovu Viveu ili Oculusu. Od njih je sa svojih 350 grama i puno lakši (Vive je težak 555 grama) te se sva ta masa uglavnom prenosi na čelo, a ne opterećuje nos. Sve to ostavlja dojam i da bi ovakav uređaj trebao biti puno udobniji za dugotrajnije korištenje. Samo stavljanje na glavu također će biti laganije jer dio koji vam sjeda na oči ima šarke pa se lagano podigne. 

Uređaj će doći na tržište sa dva panela rezolucije 1440x1400 piksela, što je više od Vivea i Rifta, a uz njega je Lenovo prikazao i Entertainment Hub - centralno mjesto za pristup VR sadržajima. Kamere na uređaju i senzori znače da neće trebati dodatnu kameru kako bi pratili vaš položaj, a uređaj će podržavati VR na razini prostorije. Što se tiče hardvera koji će vam trebati za rad s ovim uređajem, on će biti na razini onog za Vive ili Rift, prenosi New Atlas.

Foto: Lenovo

Komentari (4)
  • I šta, to stavim na glavu i vidim gole ženske na ulici ili......;))

    7. 1. 2017,   18:49
  • pa ko to uopće koristi...ja sam jednom probo,nakon toga me oči glava satima bolila...živo sranje su te naočale

    8. 1. 2017,   20:12