Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

LG zbog hardverskih problema otkazao izlazak novog sata

None Foto: LG electronics

LG Watch Urbane 2 trebao je biti prvi Android Wear sat s LTE podrškom, ali su u završnoj kontroli otkrili velike teškoće. Prošli tjedan su počeli primati i narudžbe

LG je objavio kako povlače svoj novi pametni sat Watch Urbane 2, koji je trebao biti prvi Android Wear sat s LTE podrškom. Kao razlog otkazivanja sata su naveli "neočekivane hardverske probleme". 

Prošli tjedan su počeli primati narudžbe za sat u SAD-u i Južnoj Koreji, a još nije poznato hoće li ga i kada vratiti na tržište.

Kako su rekli iz kompanije, njihovi su inženjeri otkrili hardverski problem koji utječe na dnevnu funkcionalnost uređaja i nakon dodatnih istraživanja su odlučili prekinuti lansiranje sata jer je problem kompliciran. 

Kupci koji su u SAD-u preko operatera AT&T-a naručili sat,  dobit će novac nazad. No, ovo je povlačenje velik korak nazad za LG, ali i Google, osobito zbog toga jer je ovaj trebao biti potpuno neovisan o telefonu korisnika. Naime, pametni satovi i dalje su prilično ograničeni i mnogima nužnost da se spajaju i sinkroniziraju s telefonima predstavlja razlog protiv korištenja takvog uređaja.

Komentiraj, znaš da želiš!