Obavijesti

Tech

Komentari 35

Luksuz na Jadranu: Stigla je ljepotica od 1,6 milijardi kuna

Luksuz na Jadranu: Stigla je ljepotica od 1,6 milijardi kuna
4

Bogataši obožavaju hrvatsku obalu, a posebno ja Jadran vole doći svojim superbogatim jahtama i na njima istraživati naše ljepote

VIDEO

Mrcina dugačka 115 metara proteklih dana uplovila je u Jadransko more, a trenutačno svojom pojavom mami uzdahe kraj Sukošana, u okolici Zadra.

Jahta Pelorus već 10-ak godina svako ljeto plovi duž naše obale, još otkako ju je posjedovao ruski milijarder Roman Abramovič. I svaki put iznova ostavlja bez teksta i izaziva divljenje. Prije dvije godine i sami smo se susreli s ovom grdosijom u skrivenim uvalama kraj Paga. Dugačka je gotovo kao trajekt pa je promatranje njezina “parkiranja” i sidrenja bilo zaista veličanstveno.

Luksuzna jahta Pelorus uplovila ispred Sukošana

Doslovno svi kupači na toj maloj plaži su na nekoliko minuta ušutjeli. Ostali čamci “običnih smrtnika” izgledali su pored nje kao mravi. Inače, ova skupocjena igračka sagrađena 2003. za jednog arapskog bogataša promijenila je nekoliko vlasnika. Nakon Abramoviča posjedovao ju je i ministar vanjskih poslova Saudijske Arabije, a trenutačno u njezinu luksuzu uživa kineski milijarder Samuel Tak Lee. Široka je čak 17 metara, vrijedna oko 1,6 milijardi kuna, a ima sve kao i jedan manji grad. No po veličini je tek 29. najveća jahta na svijetu.

Teniski prvak uživao na našoj obali

Savudrijska vala

Novak Đoković, srpski tenisač, prije nekoliko dana sa suprugom Jelenom uživao je u čarima Lijepe Naše. I on je jahtom doplovio do Vrnika i otoka Stupe kraj Korčule, a posjetio je i Dubrovnik.

Kraljevska obitelj u Dubrovniku

Jedna od najvećih jahti na svijetu Yas, dužine 141 metar, prije mjesec dana usidrila se u luci Gruž. Vlasnik je Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nayhan, član kraljevske obitelji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Bon Jovi drugi put na Jadranu

Svjetski poznati roker Jon Bon Jovi u lipnju je stigao u dubrovačke krajeve i svojom 60-metarskom jahtom Rarity usidrio se u moru nedaleko od Cavtata. To je drugi put od 2011. da je ljetovao u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno