Obavijesti

Tech

Komentari 54

Ma neeeee, uopće nisu slični...: Zenfone 5 je iPhone X za 'siću'

Ma neeeee, uopće nisu slični...: Zenfone 5 je iPhone X za 'siću'
6

Asusov Zenfone 5Z je top telefon koji izgleda gotovo jednako kao iPhone X, ali s puno nižom cijenom, a uz njega stiže i još povoljnija varijanta (bez slova Z) koja će nuditi isti izgled i skromnije performanse

VIDEO

Nakon što je iPhone X proslavio nepravilni ekran sa 'zubom' koji prodire iz vrha telefona, ovakav tip ekrana čini se da postaje trend, a u Barceloni smo ga vidjeli na nekoliko uređaja. Asusov Zenfone 5 najnoviji je koji to slijedi u telefonu koji dizajnom iznimno podsjeća na Appleovu zvijezdu. I to ne samo po prednjem dijelu telefona, već i razmještajem leća na stražnjoj strani, a on ih nudi još dvije i sprijeda. 

Asus je na sajmu u Barceloni otkrio Zenfone 5 liniu koja se sastoji od dva (ili tri) uređaja - ovisno kako gledate. Zenfone 5 i Zenfone 5Z vizualno su identični uređaji s ekranom od 6,2 inča, samo što potonji 5Z ima atraktivnije specifikacije, poput Snapdragona 845, dok je Zenfone 5 Lite uistinu lagan telefon kao što mu i ime govori, a nudi i nešto uobičajeniji dizajn. 

Kao što ističu iz Asusa, novi telefon usprkos ogromnom ekranu zauzima prostor prethodnika koji je imao ekran od samo 5,5 inča, a rezolucija ekrana je FHD+ (2246 x 1080). Zenfone 5 bi trebao imati i neke od pametnih funkcija poput kamere koja uči prepoznavati scene i objekte, senzor koji će automatski prilagoditi temperaturu boja te će držati ekran uključenim dok gledate u njega. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zenfone 5Z u prodaju će krenuti s cijenom od 479 eura, za verziju sa 4/64 GB memorije, što je puno niže od onoga što traži Aple za svoj telefon. Asus pritom navodi da će 5Z nuditi i u varijantama do 8 GB RAM-a i 256 GB memorije. S druge strane, vizualno identični Zenfone 5 stajat će još manje i koristi Snapdragon 636 mobilnu platformu, međutim Asus u svom priopćenju ne navodi koliko će ta cijena biti. Ovaj će se model nuditi u varijanti sa 4/64 GB memorije. Oba telefona dobit će bateriju od 3300 mAh s brzim punjenjem.

Što se kamera tiče, straga se nalazi sustav od dvije kamere. Glavna od 12 megapiksela ima veličinu piksela od 1,4 mikrona, a tu je i kamera od 8 megapiksela s širokim kutem. Prednja kamera snima fotografije od 8 megapiksela. Asus još navodi i zvučnik koji je glasniji i od iPhoneova.

Snima vas sa četiri kamere

Zenfone 5 Lite nudi nešto skromnije karakteristike iza ekrana od 6 inča 18:9 formata (Full HD+) i tankih rubova, ali i istu bateriju od 3300 mAh. Međutim, Asus kod njega kao glavni adut ističe četiri kamere i to dvije od 20 megapiksela sprijeda, dok su na stražnjoj strani dvije kamere od 16 megapiksela, a u oba para leća je i širokokutna kamera od 120 stupnjeva. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'
FINA RIBA ZA SVAČIJI DŽEP

Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'

Manje popularna riba je jeftinija, a dostojna je zamjena za bakalar i lignje. Isprobajte frigane trlje, paštetu od molete i 'fritto misto' - neće vas 'udariti po džepu'