Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ma to je jezivo': Novotarija na Fejsu donijet će ljubavni kaos?

None Foto:

Facebook je u utorak predstavio ponajveći novitet koji će u doglednoj budućnosti biti integriran u mobilnu aplikaciju i kojim Facebook ulazi u područje koje je dosad okupirao gotovo isključivo Tinder.

Ukoliko ste mislili da ste Facebooku dosad otkrili toliko privatnih podataka da nema šanse da bi ih moglo zanimati još nešto - u krivu ste. Naime, Facebook je u utorak najavio 'Facebook Dating', svojevrsnu 'podaplikaciju' za spajanje ljudi. Njena mogućnost koja je pak podigla najviše prašine je 'Secret crush' iliti - 'Tajna simpatija'. 

Ta će vam opcija omogućiti da s postojeće liste prijatelja odaberete do devet ljudi prema kojima 'osjećate nešto više', a vašim prijateljima da na tu listu stave i vas. Kada će vas netko staviti na listu svojih tajnih simpatija, vama će doći notifikacija da ste na nečijoj listi, ali ne i na čijoj. 

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Tko bi mogao biti potajno zaljubljen u vas saznat ćete isključivo ako ste vi na listu stavili osobu koja je stavila i vas. Dakle, princip je isti kao i na Tinderu, a neminovno će dovesti i do nekih poprilično neugodnih situacija. Neki su čak, sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama, uvjereni da bi na Facebooku mogao nastati pravi kaos prepun ljubavnih trokuta, kvadrata i ostalih geometrijskih oblika.

Istovremeno su mnogi na društvenim mrežama komentirali kako je ova novotarija iz Facebooka i prilično jeziva. Mashable se tako pita zašto bi itko Facebooku govorio u koga smo potajno zaljubljeni, pa navode faktor 'neugode', ali i mogućnost da se ovo zlorabi za online nasilje i zlostavljanje.

Facebook Dating, prenosi Vox, u SAD-u će biti lansiran 'do kraja godine', a prva zemlja u kojem je testiran bila je Kolumbija. 

- Spajanje potencijalnih ljubavnih partnera je ponašanje koje na Facebooku primjećujemo već neko duže vrijeme. Ono što mi želimo je ljudima olakšati da se spoje te smo procijenili da je sada pravo vrijeme za to, objasnio je strategiju Facebooka njihov product manager Nathan Sharp za The Verge

Bez uljepšanog i korporativnog jezika, potpuno je jasno što Facebook namjerava s Facebook Datingom koji će sigurno biti najatraktivniji mlađoj populaciji - pomladiti bazu svojih korisnika koji ih već godinama napuštaju te se ili potpuno isključuju s društvenih mreža ili vrijeme provode na Instagramu. 

Komentari (20)
  • Dajte, simpatije i zaljubljenost nikakve veze

    2. 5. 2019,   22:20
  • Tinder radi sasvim ok

    4. 5. 2019,   13:58
  • bez integracije znam i sama kako stvoje stvari:_:::DDD

    3. 5. 2019,   12:45