Obavijesti

Tech

Komentari 20

'Ma to je jezivo': Novotarija na Fejsu donijet će ljubavni kaos?

'Ma to je jezivo': Novotarija na Fejsu donijet će ljubavni kaos?
1

Facebook je u utorak predstavio ponajveći novitet koji će u doglednoj budućnosti biti integriran u mobilnu aplikaciju i kojim Facebook ulazi u područje koje je dosad okupirao gotovo isključivo Tinder.

VIDEO

Ukoliko ste mislili da ste Facebooku dosad otkrili toliko privatnih podataka da nema šanse da bi ih moglo zanimati još nešto - u krivu ste. Naime, Facebook je u utorak najavio 'Facebook Dating', svojevrsnu 'podaplikaciju' za spajanje ljudi. Njena mogućnost koja je pak podigla najviše prašine je 'Secret crush' iliti - 'Tajna simpatija'. 

Ta će vam opcija omogućiti da s postojeće liste prijatelja odaberete do devet ljudi prema kojima 'osjećate nešto više', a vašim prijateljima da na tu listu stave i vas. Kada će vas netko staviti na listu svojih tajnih simpatija, vama će doći notifikacija da ste na nečijoj listi, ali ne i na čijoj. 

Tko bi mogao biti potajno zaljubljen u vas saznat ćete isključivo ako ste vi na listu stavili osobu koja je stavila i vas. Dakle, princip je isti kao i na Tinderu, a neminovno će dovesti i do nekih poprilično neugodnih situacija. Neki su čak, sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama, uvjereni da bi na Facebooku mogao nastati pravi kaos prepun ljubavnih trokuta, kvadrata i ostalih geometrijskih oblika.

Istovremeno su mnogi na društvenim mrežama komentirali kako je ova novotarija iz Facebooka i prilično jeziva. Mashable se tako pita zašto bi itko Facebooku govorio u koga smo potajno zaljubljeni, pa navode faktor 'neugode', ali i mogućnost da se ovo zlorabi za online nasilje i zlostavljanje.

- Spajanje potencijalnih ljubavnih partnera je ponašanje koje na Facebooku primjećujemo već neko duže vrijeme. Ono što mi želimo je ljudima olakšati da se spoje te smo procijenili da je sada pravo vrijeme za to, objasnio je strategiju Facebooka njihov product manager Nathan Sharp za The Verge

Bez uljepšanog i korporativnog jezika, potpuno je jasno što Facebook namjerava s Facebook Datingom koji će sigurno biti najatraktivniji mlađoj populaciji - pomladiti bazu svojih korisnika koji ih već godinama napuštaju te se ili potpuno isključuju s društvenih mreža ili vrijeme provode na Instagramu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu
UVIJEK ONLINE

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu

Pametni sat za djecu E3 dolazi s jednostavnim sučeljem koje će djeca lako svladati, roditelji preko mobilne veze mogu pratiti lokaciju i kontaktirati mališane, a sat ima i kameru

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta