Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Male, ali bitne stvari: Ovo su stranice koje će olakšati život

None Foto: Pixabay

Internet je prepun korisnih stranica koje vam pomažu s malim stvarima u životu, pa tako možete otputovati kroz vrijeme, ali i na drugi kraj svijeta te se opustiti dok radite. U nastavku otkrijte neke od njih

JustDeleteMe je korisna stranica koja vam nudi popis direktnih linkova na različitim društvenim mrežama i online servisima preko kojih ćete puno lakše obrisati svoje račune. Korisno, ako želite smanjiti svoj online trag.

Na MyFridgeFood stranici moći ćete jednostanvo kliknuti na razne namirnice koje u tom trenutku imate kod kuće, a stranica će vam ubrzo dati popis recepata koje s tim možete pripremiti. Korisno, ako vam se ne da ići u dućan.

LocaLingual je stranica koja će vam jednim klikom na bilo koju zemlju otkriti kako zvuče ljudi koji tamo žive i to s različitim dijalektima.

Webkay Robinlinus je demo alat koji pokazuje što internetski pretraživači znaju o vama. To su svi podaci koje različite stranice mogu vidjeti o vama i na temelju toga izgraditi sliku o vama bez da vas išta pitaju. Tako vide vašu lokaciju, kakav uređaj koristite, IP adresu, s koje ste stranice došli....

Želite li vidjeti koliko je stvarno Hrvatska velika u odnosu na neku zemlju, to će vam pokazati The True Size. Na ovoj stranici možete kliknuti na bilo koju zemlju i potom je povući preko globusa kako bi je usporedili s drugom državom.

Mučite li se svakog jutra s buđenjem, Sleepyti.me je stranica koja bi vam mogla pomoći da bolje spavate. Ona će vam prema vremenu kad se trebate probuditi izračunati kad bi vam bilo najbolje da utonete u san. Oni računaju unatrag kako bi se probudili između ciklusa spavanja, a ne usred zbog čega imate osjećaj umora. Od vremena koje pokazuju treba oduzeti i 15-ak minuta koliko treba da zaspite.

Internetski arhiv ogroman je repozitorij digitalne povijesti na kojem možete pronaći i prastare igre, ali i filmove te glazbene zapise, no tu je i Wayback Machine, svojevrsni internetski vremeplov na kojem možete pronaći stare verzije brojnih internetskih stranica.

I dok hrvatski PhotoMath rješava zadatke skeniranjem kroz ekran mobitela, Mathway bi mogao također biti od pomoći studentima. Rješava razne matematičke probleme, ali koristan je i u kemiji, a sve je dizajnirano da izgleda kao chat s matematičkim genijem.

Internet je prepun radijskih postaja koje se emitiraju online, a Radio Garden je atraktivna stranica koja vam olakšava njihov pronalazak. Pred vama će prikazati globus, a sve što morate je otići na neku lokaciju kako bi vam stranica prikazala koje se radijske postaje tamo emitiraju. Tako iz Hrvatske u jednom potezu možete otići slušati radijski program u Boliviji ili svratiti u Vladivostok.

Trebate raditi ili se samo želite opustiti, a smeta vam tišina? Noisli je stranica s pozadinskim zvukovima koja bi vam mogla pomoći da se fokusirate ili opustite. Možete izabrati različite zvukove, poput kiše, grmljavine, vjetra, prirode... ili kombinaciju valova i brodskog motora, ako je to vaš stil. U svakom slučaju manje bi vas moglo ometati od glazbe. 

Unsplash, Pixabay ili Pexels... ovo su samo neke od sjajnih stranica koje nude besplatne fotografije koje možete koristiti za različite namjene. Isto tako, ako želite pronaći besplatne fotografije preko Googlea, svakako proširite postavke pretraživanja slika i uključite slike koje su označene za ponovnu upotrebu s izmjenama. 

Želite li pak otkriti gomilu novih korisnih stranica, posjetite Discuvver kojem je jedina namjena da vas svaki put odvede do neke druge korisne stranice.

Komentari (8)
  • Nepotrebno....sve imamo na 24sata 😄

    28. 9. 2017,   08:38
  • da 100 posto

    28. 9. 2017,   10:05
  • Internet je sjajna stvar čije mogućnosti treba znati dobro iskoristiti . :-)))))

    28. 9. 2017,   07:06