Obavijesti

Tech

Komentari 34

Maštovit je i prostran kao Golf: Vozili smo Volkswagen T-Cross

Maštovit je i prostran kao Golf:  Vozili smo Volkswagen T-Cross
8

VW sad ima pet SUV-ova u ponudi a najnoviji se zove T-Cross. Srodan je Polu, malen poput njega no u unutrašnjosti nudi mjesta kao u većem Golfu. Osnovni model s 95 KS će stajati od 128.868 kuna

VIDEO

Volkswagen je još pojačao svoju ponudu SUV-ova, sada ih je pet, a najnoviji član zove se T-Cross. Mi smo ga vozili u sklopu svjetske prezentacije na španjolskoj Mallorci i otkrili sve njegove tajne. Riječ je o najmanjem Volkswagenovom SUV-u, atraktivnom urbanom crossoveru, bez sumnje trenutno najopuštenije i najlepršavije dizajniranom Volkswagenu. 

T-Cross je srodan Volkswagen Polu, a svojom dužinom od 411 centimetara samo blago nadmašuje dužinu tipičnog gradskog automobila. S druge strane po ponudi prostora u unutrašnjosti nimalo ne zaostaje za većim Golfom. Štoviše u prtljažnik stane 385 litara što je pet litara više nego kod Golfa, no to nije sve. T-Cross ima i pomičnu stražnju klupu (do 14 centimetara) zahvaljujući kojoj se može birati želite li više mjesta na stražnjoj klupi ili u prtljažniku. Uz ovaj trik prtljažnik može narasti do 455 litara što je već na razini modela srednje klase.

T-Cross je, dakle, vrlo praktičan ali je i atraktivan. Volkswagen se kod ovog modela zaista razigrao i nije previše mario za inače pomalo konzervativna dizajnerska načela tvrtke. Posebno se to vidi na stražnjem dijelu koji je potpuno drugačiji od onog na bilo kojem drugom modelu VW-a. Nudi se vrlo široka paleta živih boja i jako razigrane kombinacije boja i dekora u unutrašnjosti. Ukratko, niti jedan VW do sada nije bio ovako “otvoren”. 

U pogledu tehnologije T-Cross nudi sve najbolje što VW trenutno ima na zalihi za ovu klasu automobila. U unutrašnjosti dominiraju prilagodljivi digitalni instrumenti te središnji zaslon osjetljiv na dodir koji ima promjer 8 inča. Sve ovo, naravno, je dio dodatne opreme.  Što se tiče sigurnosnih tehnologija i sustava za pomoć u vožnji niti jedan drugi auto u klasi nije tako dobro opremljen. 

Ponuda motora je za sada još prilično skromna. Volkswagen T-Cross nudi se samo u kombinaciji s trocilindričnim jednolitrenim benzinskim motorima koji razvijaju 95 i 115 KS. U lipnju bi ponudu trebao upotpuniti dizel snage 95 KS, a krajem godine stiže i top model s benzinskim 1,5-litrenim motorom snage 150 KS. Isprobali smo samo motore koji se trenutno nude i već u kombinaciji sa 115 KS T-Cross je vrlo dinamičan i zabavan automobil. Do 100 km/h ubrza za 10,2 sekunde i postiže maksimalnih 193 km/h. Ovjes je izuzetno sposoban, vrlo udoban pri nježnoj vožnji i čudesno prilagodljiv kada krenete u malo oštrije “manevre”. Iskreno, uopće nemate osjećaj da vozite povišeni SUV, viške nekakav mali gradski auto sa sportskim ambicijama. 

Pogona na sve kotače nema niti će ga biti, osnovni motor ima peterobrzinski ručni mjenjač, a kod onog sa 115 KS možete birati između šesterobrzinskog ručnog i DSG-a sa sedam stupnjeva prijenosa.Službeni početak prodaje u Hrvatskoj se očekuje sredinom travnja. Osnovni model, T-Cross s 1.0 TSI motorom snage 95 KS i paketom opreme Life stajat će od 128.868 kuna.T-Cross 1.0 TSI Style sa 115 KS starta od 146.511 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno