Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Microsoft opet radi telefone, a ovaj je dobio preklopni ekran

None Foto: Microsoft 11

Američki div u srijedu je predstavio niz Surface uređaja, a najveće je iznenađenje Surface Duo, mobitel s preklopnim ekranom koji bi na tržište trebao stići sljedeće godine. I ne, neće imati Windowse, već Android

Mnogi od nas već su zaboravili na Microsoftove mobitele - posljednji s njihovim imenom vidjeli smo prije četiri godine, ali američki div danas je najavio svoj povratak i to u velikom stilu. 

Foto: Microsoft

Surface Duo njihov je novi telefon koji ima preklopni ekran. No ne radi se tu o savitljivom ekranu kao na Huaweijevom ili Samsungovom mobitelu, već o dva povezana ekrana što znači i svojevrsni prekid između oba. Nešto slično vidjeli smo od ZTE-a i LG-a. Ovdje bi tako taj dodatni ekran trebao olakšati produktivnost kod tipkanja ili igranje učiniti zabavnijim. 

U Microsoftu nisu otkrili previše detalja. Zna se da će uređaj imati ekrane od 5,6 inča koji se mogu preklopiti da vam bude lakše držati telefon dok razgovarate. 

Prema trenutnim informacijama, telefon će imati Snapdragon 855 čipset, ali kako bi trebao u prodaju sljedeće godine, to znači i da će kaskati za najnovijim modelima. Iako uređaj nosi ime Surface, neće doći s Windowsima, već će ovo biti Android uređaj. 

Foto: Microsoft

Uz njega, sljedeće godine bi za blagdane trebao stići i veći Surface Neo, laptop s dva ekrana. Osim toga, Microsoft je najavio i nove inačice svojih Surface prijenosnika.

Foto: Microsoft

Komentari (16)
  • Izgleda mi preglomazno i nezgrapno za telefon. Kao da držiš ciglu u ruci i razgovaraš na nju. Kao nekakav netbook ok, ali telefon...

    3. 10. 2019,   07:00
  • Na žalost, ovo baš i nije nekakva inovacija, mislim da se Microsoft nebi uopće trebao petljati sa mobitelima, neka rade i razvijaju ono što najbolje znaju, a za software su neprikosnoveni, hardware I dizajn neka ostave onima koji su puno bolji u tome

    2. 10. 2019,   22:56
  • Katastrofa kao i windows 10

    3. 10. 2019,   11:11