Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mladi informatičari osvojili su medalje na Olimpijadi u Bakuu

Mladi hrvatski informatičari osvojili su četiri medalje na Olimpijadi u Azerbejdžanu. Bili su fantastični, kaže  predsjednik Hrvatskog saveza informatičara i otac jednog od natjecatelja Vlado Lendvaj...

Naši mladi informatičari briljirali su na 31. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi. Dvije srebrne medalje otišle su u ruke Patricka Pavića i Krešimira Nežmaha, a brončane medalje su osvojili Dorijan Lendvaj i Pavel Kliska.

- Kakav dan u Bakuu! 31. međunarodna informatička olimpijada, drugih 5 sati natjecanja, uzbuđenje i promjene na rang listi cijelo vrijeme, na kraju naši fantastični, dvije srebrne medalje Patricka Pavića i Krešimira Nežmaha, brončane medalje Dorijana Lendvaja i Pavela Kliske, vremena nikad dovoljno, tako da nitko od 327 sudionika nema svih 600 bodova, naši dečki su bili izvanredni na teškim zadacima, mrvica na lakšima je falila da se jedno srebro pretvori u zlato i jedna bronca u srebro - napisao je predsjednik Hrvatskog saveza informatičara i otac jednog od natjecatelja Vlado Lendvaj.

- Najmlađa reprezentacija Hrvatske u 27 nastupa na IOI, najmlađa hrvatska bronca Dorijan, najmlađe hrvatsko srebro Patrick, nitko od njih nije maturant, za razliku od većine najvećih konkurenata. HSIN fantastično odradio pripreme, možemo slobodno reći višegodišnje, Zagrebački računalni savez svojim izvrsnim radom dao dva srebrna olimpijca, velika zasluga ostalih informatičkih klubova širom Hrvatske, nastavnika koji imaju razumijevanja za ovakvu izvanrednu djecu, škola koje im daju podršku, pogotovo XV Gimnazija bez čijeg poticajnog odnosa prema nadarenim učenicima ne bi bilo moguće postići ovakve rezultate, roditelji koji su najčešće jedini koji ih ispraćaju i dočekuju, mnogo rada i truda je uloženo, ali vrijedi. Hvala i čestitke svima! - zaključio je Lendvaj.

 

 

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Komentari (6)
  • bravo informatičari, svaka vam čast

    8. 8. 2019,   20:15
  • Bravo dečki!

    8. 8. 2019,   23:07
  • medalju za uspješan dolazak na natjecanje

    8. 8. 2019,   22:20