Obavijesti

Tech

Komentari 12

Mladi zaluđeni novim izumom: 'Bolje to nego cigarete i droga'

Mladi zaluđeni novim izumom: 'Bolje to nego cigarete i droga'
1

Dijelove koje montiraju sami ba bicikl prvo moraju spojiti stakloplastikom, a koštaju od par stotina do preko tisuću eura. No, novac im nije problem dati jer, kako kažu, imaju strast prema glazbi.

VIDEO

Ako vozite bicikl jedina mogućnost da se zabavite uz glazbu je mp3 player ili glazba na mobitelu, za razliku od automobila u kojem je ugrađivanje dobre audio opreme česta pojava. No, grupa tinejdžera iz Palerma na Siciliji uspjela je iskombinirati audio sustav automobila i nezgodan prostor bicikla u "ozvučeni bicikl". 

"Ozvučvanje bicikla" postao je trend među mladim ljubiteljima glazbe. Za ovaj projekt potroše od par stotina eura, pa i više od 1200 eura. Mladi uglavnom sami namještaju i spajaju sve potrebne komponente o čemu zajedno raspravljaju u Facebook grupama, prenosi Oddity Central. Kada su ih novinari pitali zašto troše toliko novaca, odgovorili su - iz strasti prema glazbi! Odgovor jednog od njih posebno im se svidio. 

Ozvučeni bicikl

- Kada potrošim novac i vrijeme na ozvučavanje svog bicikla to znači da nisam potrošio novac na cigarete ili drogu i nisam radio ništa kriminalno.

Osim samog "umrežavanja" komponenata, tinejdžeri ih prvo sve moraju spojiti stakloplastikom kako bi ih jednostavno mogli postaviti na bicikl. Kada je "ozvučeni bicikl" gotov, tad Palermo postaje pravi mali koncert i izložba bicikala. 

Iako ovakvi bicikli postoje u Palermu već pet godina, u zadnje vrijeme se broj entuzijastva znatno povećao, što lagano frustrira lokalno (ne tako mlado) stanovništvo. Neki od ovih bicikala na sebi nose opremu koja proizvodi i preko 1250W snage zvuka, što može zatresti prozore zgrada ili autiju u blizini. Zbog toga stanovnici često zovu policiju. Večina mladih na "ozvučenim biciklima" su maloljetnici, pa jedino što policija može je zaprijetiti oduzimanjem audio opreme - što se gotovo nikad ne dogodi. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu