Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mobitel se zapalio dok je pisao SMS: Traži od Sonyja 10.000£

None Foto: Profimedia 3

Tom je tipkao SMS djevojci kada je Xperia Z2 eksplodirala kidajući kožu s prstiju njegovih ruku.  Zadobio je opekline trećeg stupnja. Iz Sonyja tvrde da nisu krivi za nezgodu

Tom Collins (36) tuži Sony i traži odštetu od 10.000 funta jer je pretrpio teške ozljede dok je koristio mobitel ovog svjetski poznatog proizvođača, piše Mirror.

348167450 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Tom je tipkao SMS djevojci kada je Xperia Z2 eksplodirala kidajući kožu s prstiju njegovih ruku. 

"Mobitel je postao jak vruć. Počelo je dimiti iz uređaja, a onda je na poleđini buknuo plamen. Znao sam da je baterija eksplodirala. Brzo sam ga bacio na pod, a vatra je zahvatila i tepih. Srećom, imao sam u blizini bocu vode koju sam izlio na mobitel", opisuje Tom.

Hitno je prevezen u bolnicu gdje su mu liječnici utvrdili opekline trećeg stupnja.

"Dali su mi morfij, ali tu noć bolovi su bili nepodnošljivi. Doslovno sam imao osjećaj kao da mi netko velikom brzinom vuče ruke po cesti i guli kožu",  kaže Tom.

Oporavak je trajao tri mjeseca, a Tom je izgubio osjet dodira na dva prsta. U tom periodu, ostao je bez posla i djevojke.

"Bio je to najgori period mog života, tim više jer sam kroz sve prolazimo sam", kaže Tom.

348167465 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Požalio se kako je nakon nesreće dobio od kompanije Sony tek generičke poruke.

"Ostavljali su mi poruke na mobitelu i slali e-mailove, koje naravno, ovako ozlijeđen nisam mogao ni pogledati. Tražili su da im vratim mobitel. Imali su obraza i da mi u izvješću napišu kako je na uređaju aktivirana oznaka koja pokazuje da je došao u doticaj s vodom. Nevjerojatno! Pa jedan od razloga zbog kojih sam kupio uređaj je taj što su ga reklamirali kao prvi pametni telefon otporan na vodu", objašnjava.

U Sonyju su odbacili odgovornost jer tvrde da uređaj još radi, nakon što je baterija zamijenjena.

"Nismo zadovoljni izvješćem koje je Sony poslao. Zabrinuti smo da ovo nije izolirani slučaj i da su drugi korisnici isto u opasnosti. Podigli smo tužbu zbog pretrpljene boli i ozljeda. Riječ je o uglednoj kompaniji i smatramo da su trebali obaviti detaljnija testiranja na uređaju. Tom je samo pisao poruku i nije bilo razloga da se mobitel pregrije. Također, iz Sonyja su prigovorili da je mobitel oštećen jer je bio u dodiru s vodom, a polio ga je samo kako bi ugasio vatru, kazali su iz odvjetničke kompanije koju je Tom angažirao.

Komentari (39)
  • Pisi sporije

    4. 9. 2017,   19:59
  • Sigurno slao Rat i mir, a ne sms :))

    4. 9. 2017,   19:20
  • moj bu eksplodiral od muke skup s operaterom kaj ga jedva koristim

    4. 9. 2017,   19:40