Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Muči vas baterija na iPhoneu? Riješit će to maska od grafena

None Foto: NanoCase 2

NanoCase maska za iPhone uskoro stiže na Indiegogo, a izrađena je od grafena koji iznimno dobro provodi toplinu te bi, navode kreatori, trebala omogućiti 20 posto učinkovitiji rad baterije

Grafen je lagan, čvrst i fleksibilan materijal koji ima izvanredna mehanička svojstva, pa će se koristiti i u baterijama koje se brzo pune, a stiže i na maske naših mobitela koje će moći iskoristiti njegove prednosti. 

Iznimno tanka maska stiže na iPhone 7, 8 i X, a osim dodatnog osiguranja samog uređaja poslužit će i u boljem hlađenju telefona. Grafen provodi toplinu 10 puta brže od bakra, navode kreatori ove maske, a u konačnici takva maska može omogućiti do 20 posto bolji rad baterije, piše TechRadar.

NanoCase maska bi trebala koštati oko 255 kuna, a uskoro bi trebala biti dostupna u kampanji na Indiegogo platformi.

Ovakva maska stiže u vrijeme kad je Apple priznao da su usporavali rad starijih iPhonea kako bi smanjili opterećenje baterija i zaštitili telefone. 

REUTERS/Pixsell ŠTO JOŠ TAJE? Pa im ti vjeruj: Apple priznao da usporavaju starije telefone
Odmah nakon priznanja iz Applea stigle su i prve tužbe. Preko odvjetnika iz Los Angelesa dva su korisnika tužila Apple navodeći da nikad nisu pristali na to da im kompamnija usporava telefon, prenosi USA Today.
Komentari (28)
  • Tko je bio na barem jednom satu fizike zna da ovo nema veze s mozgom.

    23. 12. 2017,   10:57
  • nekako ne vjerujem da je tu grafen u pitanju jer još uvjek ne postoji tehnologija za masovnu proizvodnju tog materijala koji je usput 200 puta jači od čelika.

    23. 12. 2017,   09:03
  • muči vas baterija na i phoneu. Kupite si pravi mobitel...

    23. 12. 2017,   09:44