Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Muska šokirao robot: Ovo je ništa, pričekajte par godina...

None Foto: Boston Dynamics / Reuters

Video robota Atlasa koji radi salto untarag zabrinuo je milijardera i direktora Tesle. Na svom Twitter profilu apelira na vlade da počnu odmah regulirati robotiku

Nakon što je video Atlasa, spretnog robota koji radi salto unatrag, obišao i oduševio svijet, Elon Musk, direktor tvrtke Tesla, podijelio je na svom Twitter profilu strah od budućnosti koju nosi umjetna inteligencija. 

- Ovo je ništa. Za nekoliko godina će ovaj robot biti toliko brz da ćete ga vidjeti tek uz bljeskajuće svjetlo, napisao je Musk na Twitteru. Prema njemu, roboti bi se mogli kretati poput lika iz popularnog stripa Flash - tako da ga nitko ne može vidjeti. 

Musk je upozorio i na manjak regulacije robotike koja se sve brže razvija, čemu svjedoči i Atlas, prenosi Cnet

- Umjetnu inteligenciju/robotiku je potrebno regulirati isto kao što reguliramo hranu, lijekove. avijaciju te automobile, apelirao je Musk na političare kako bi što prije izradili regulative prema kojima će moći ipak ograničiti tehnološki razvoj robota

Atlas, robot koji je šokirao Muska, je prvi svoje vrste - robot koji može skakati na platforme, održavati ravnotežu, okretati se za 180 stupnjeva, koordinirati ruke, noge i trup te napraviti salto unatrag.

Komentari (21)
  • majke mi kad covika koji ima dovoljno love da moze napravit 100 ovakvih pocme trta hvatat i mene malo pocinje isto

    27. 11. 2017,   21:47
  • i ima razloga za strah, ako budu tako napredni, neće trebati stoka sitnog zuba

    27. 11. 2017,   21:48
  • iskreno se nadam da će nas iskorijeniti do početka idućeg stoljeća jer zaista drugo nismo ni zaslužili

    27. 11. 2017,   22:15