Obavijesti

Tech

Komentari 1

Na Digital Takeover stiže autor bestselera "Funky Business"

Na Digital Takeover stiže autor bestselera "Funky Business"
3

Dr. Kjell A. Nordstrom jedan je od najutjecajnijih svjetskih mislilaca današnjice i autor svjetskih bestsellera "Funky Business" i "Karaoke kapitalizam".

VIDEO

Jedan od najutjecajnijih svjetskih mislilaca današnjice i autor svjetskog bestsellera "Funky Business"  koji ima 20 godina iskustva u radu s velikim multinacionalnim kompanijama stiže 12. ožujka u Cinestar zagrebačkog Branimir Centra na najveću regionalnu digitalnu konferenciju - Digital Takeover.

On je ekonomist i vizionar koji je i prije dva desetljeća razmišljao daleko izvan okvira i predvidio poslovni recept koji kompanije godinama slijede, a riječ je o jedinstvenom Dr. Kjellu A. Nordstromu, koji će za domaću publiku održati predavanje na temu "Life in The Matrix - Setting the scene for Ultra Modernity". 

Digitalna transformacija ovisi o ljudima i njihovoj fleksibilnosti
Digitalna transformacija ovisi o ljudima i njihovoj fleksibilnosti

Dr. Kjell A. Nordstrom u svom će predavanju govoriti o životnom ciklusu kompanija koje se pokreću i propadaju u neprekidnoj interakciji s trenutnim okruženjem. Fokusirat će se na jedinstvene izazove današnjeg svijeta koji su izazvani digitalizacijom, kao i na promjenu paradigme koja zahtijeva neprestano usvajanje novog seta analitičkih vještina. U svojoj prezentaciji problematizirat će razliku između trenutnog monopola i kompetitivne prednosti u svijetu u kojem dijelimo temeljnu bazu znanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


 
Ovaj rođeni Šveđanin već 20 godina slovi za neprikosnovenog gurua u svijetu poslovanja i s razlogom ga struka smatra tumačem novog poslovnog svijeta. Na tu poziciju vinuo ga je još 2000. godine njegov apsolutni autorski hit, knjiga "Funky Business – Kapitalizam pleše samo s darovitima" koja je prodana u nevjerojatnih 300.000 primjeraka što je svrstava u pet najprodavanijih naslova u povijesti stručne literature. U ono vrijeme, knjiga se činila kao vizionarska literatura koja je donosila apstraktne futurističke ideje, neshvatljiva tadašnjoj publici, no danas se ispostavilo da je knjiga u svojoj srži predvidjela sve procese koji se odvijaju u svjetskom biznisu i bez kojih je nemoguće zamisliti uspješno poslovanje.  "Funky Business" slijedila je još jedna uspješnica, knjiga "Karaoke Kapitalizam" koju je također napisao s kolegom Jonasom Ridderstraleom. Ona je prevedena na 23 jezika i potvrdila Nordstroma kao jednog od najutjecajnijih svjetskih autora i predavača u sferi biznisa, ekonomije i budućnosti poslovanja. Thinkers50, trenutno najpouzdaniji izvor za rangiranje vodećih mislilaca našeg doba, svrstao ga je na svoju listu 2003. i 2011. godine. 

Facebooku još uvijek trebaju mediji, a on njima sve manje
Facebooku još uvijek trebaju mediji, a on njima sve manje

Dr. Kjell A.Nordstrom doktorirao je na Stockholm School of Economics, gdje je i jedan od osnivača najprestižnijeg programa na fakultetu, "The Advanced Management Program – AMP", koji privlači veliki broj skandinavskih direktora. Njegovo znanje željeli su čuti i angažirati mnogi, tako je tijekom karijere bio savjetnik brojnim kompanijama, a svojedobno i britanskoj vladi. Zahvaljujući svojem dinamičnom stilu postao je vrlo cijenjen govornik i održao je predavanja u više od 100 zemalja.

Trenutno se u prodaji može naći i njegova najnovija knjiga "Urban Express", u koautorstvu s Per Schlingmannom. Ona govori o tihoj revoluciji, predvođenoj gradovima i ženama te o  svijetu u kojem autori smatraju da će se dogoditi promjene u smislu transformacije multinacionalnih korporacija u multi-urbane korporacije. Također, autori primjećuju da pojam "urbano" postaje novi trend, a gradonačelnici postaju premijeri našeg doba. Kao i do sada, Nordstrom u svojim djelima donosi revolucionarne ideje ispisane na revolucionaran način, a koliko je Nordstrom atipičan guru govori i činjenica da se na listi "The Global Gurus Top 30" u kategoriji menadžmenta nalazi se na 23. mjestu u globalnoj konkurenciji, dok je na europskoj razini među pet najboljih. 

Nordstrom će zato zasigurno i u Zagrebu svojim ekscentričnim nastupom  znanjem i osebujnim stilom zasigurno privući brojne posjetitelje koje na konferenciji očekuje iznimno bogat cjelodnevni program i niz predavanja, panel diskusija i interaktivnih inovativnih formata. Ekskluzivni edukacijski partner konferencije Digital Takeover je IEDC-Poslovna škola Bled.

Osnivač Native Advertising Institutea dolazi u Zagreb
Osnivač Native Advertising Institutea dolazi u Zagreb

Budite korak ispred promjena u digitalnom svijetu i osigurajte svoje mjesto na Digital Takeoveru uz early bird kotizaciju po cijeni od 1.375 kn do 31.1.2019., dok redovna cijena iznosi 2.400 kn te last minute 2.800 kn. Sve novosti o programu pratite na Facebooku i na  službenoj stranici

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh
DIGITAL TAKEOVER

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja
ZNAČAJNA UŠTEDA

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja

Ljetna sezonska sniženja su završila, no to ne znači i kraj popustima i niskim cijenama. Ako pomnije pratimo ponude u trgovinama i web shopovima, proizvode po sniženim cijenama možemo kupovati tijekom cijele godine
Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska
Marka iz budućnosti

Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska

Uskoro će se na domaćem tržištu pojaviti prva digitalno-analogna kombinacija poštanske marke, čiji će dio služiti za uobičajeno slanje pošte, a dio za korištenje na blockchainu