Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na konferenciju 24sata dolaze hrvatske znanstvene zvijezde

None Foto: Marko Prpić/Pixsell 4

Jubilarna 5.konferencija o obrazovanju u organizaciji 24sata održat će se u petak, 15. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Dovodimo vrhunske predavače i paneliste

Mnogo toga sam već radio jer mi se svašta sviđa. Najviše volim stjecati nova znanja i draže mi je nešto naučiti nego samo dobiti pet. Mislim da je ključ uspjeha u slušanju na satu, radu s profesorima i tijekom aktivnosti u školi, smatra Marko Drozdek (15) koji je ovog ljeta na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u Bjelorusiji osvojio zlato.

Foto: Goran Kovačević/PIXSELL Marko i drugi izvrsni učenici koji su svojim znanjem oduševili Hrvatsku, sudjelovat će na jubilarnoj petoj konferenciji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” 15. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. A koliko je važno poticati izvrsnost među učenicima, bez obzira na područje njihova interesa, razgovarat ćemo na panelu “Znanje je IN: Cool je biti pametan”.

Među panelistima bit će Vlado Lendvaj, predsjednik Hrvatskog saveza informatičara, za koji osmišljava edukativne sadržaje i natjecanja više od 20 godina. Uz njegov i entuzijazam njegovih kolega, Hrvatski savez informatičara najtrofejniji je Savez u Hrvatskoj na Međunarodnim olimpijadama znanja.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL Njemu će se pridružiti i Nikola Dmitrović, nastavnik informatike u XV. gimnaziji, MIOC-u, koji je mentor najmlađeg informatičkog olimpijskog tima koji je Hrvatska imala, kao i Ivan Vlainić, profesor u Srednjoj strukovnoj školi u Samoboru, prvi mentor Mate Rimca poznat po brojnim inovacijama u strukovnim kurikulumima škole.

Svojim primjerima i iskustvima pokušat će odgovoriti na pitanje kako postići izvrsnost te ostvariti vrhunske rezultate u znanju na svjetskim razinama.

Foto: 24sata.hr U sklopu konferencije, kroz našu kampanju “Cool je biti pametan” neprestano promoviramo važnost znanja i obrazovanja te neke od naših najboljih i nagrađivanih učenika koji su nositelji te kampanje.

Na ovogodišnjem petom izdanju konferencije publika će imati interaktivnu ulogu, stoga ne propustite obrazovnu konferenciju i jedinu sustavnu kampanju za unapređenje obrazovanja u Hrvatskoj.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Komentiraj, znaš da želiš!