Obavijesti

Tech

Komentari 17

Na konferenciju o obrazovanju dolazi i finski učitelj inovator

Na konferenciju o obrazovanju dolazi i finski učitelj inovator
2

Na konferenciji 'Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska' predavat će Jukka Sinnemäki, finski učitelj koji je osvojio međunarodno priznanje “Global teachers Award 2019." Uveo je novi koncept inovativne učionice

VIDEO

Konferencija “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”, u organizaciji 24sata, posvećena unapređenju obrazovanja u Hrvatskoj, ove se godine održava jubilarni peti put.

Jedina je to obrazovna konferencija u Hrvatskoj koja već godinama bez sustezanja otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovnog sustava te jedina sustavna kampanja za bolje obrazovanje. Projekt “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” u pet godina svojega djelovanja izrastao je u najveću medijsku obrazovnu platformu koja je uspjela izboriti da se u javnosti ozbiljno govori o gorućim problemima u hrvatskom obrazovnom sustavu. Proces u kojem je “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” izraslo u najjaču cjelovitu obrazovnu kampanju rezultat je svesrdnog rada urednika i novinara 24sata koji se punih pet godina temeljito bave ovom tematikom.

Povodom pete obljetnice projekta, idući mjesec, u petak, 15. studenog, konferencija “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” održat će se u potpuno novom izdanju, u velikoj kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Tema konferencije “Cool je biti pametan - Znanje je IN” bavit će se trenutačnim stanjem u obrazovnom sustavu, ali i društvu koje napokon shvaća da je kvalitetno moderno obrazovanje jedini ispravan put za budućnost naše djece i društva u cjelini. Konferencija je datumski uklopljena u Interliber, vodeći međunarodni sajam knjiga na ovim prostorima, a ugostit će brojna zvučna imena iz obrazovnog sustava - svjetske predavače, dobitnike prestižnih nagrada, inovativne hrvatske nastavnike, ugledne znanstvenike, ravnatelje i profesore iz visokog obrazovanja, resornu ministricu, ali i neke od najboljih hrvatskih učenika koji su na brojnim natjecanjima ostvarili uspjeh.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedno od najvećih imena ovogodišnjeg izdanja konferencije “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” je Jukka Sinnemäki, finski učitelj koji je prije nekoliko tjedana osvojio međunarodno priznanje “Global teachers Award 2019.” zahvaljujući svojem predanom i inovativnom načinu rada u osnovnoj Kršćanskoj školi u gradu Jyväskylä na zapadu Finske.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Jukka Sinemaki 01:39

Tamo radi posljednjih 18 godina, a cijelu karijeru proveo je u obrazovanju, što kao ravnatelj, što kao učitelj. U radu sa svojim učenicima odbacio je klasično ex-katedra predavanje, gdje su, kako sam navodi, djeca pasivizirana. Umjesto toga, s njima je osmislio koncept učionice u kojoj se sjedi na podu ili u ležaljkama, a prostor je ispunjen didaktičkim elementima, dok djeca gradivo usvajaju radeći zajednički, u svojem ritmu. Sinnemäki im je tako stvorio poticajno i sigurno okruženje u kojem se djeca usude pokazati svoje osjećaje, što stvara neophodan temelj za uravnoteženi razvoj. Učenici su naglo napredovali, značajno su se umanjili sukobi među njima i s učiteljima, atmosfera u razredu se poboljšala, a roditelji ističu kako su djeca preuzela više odgovornosti.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Jukka Sinemaki 02:15

- Poštovanje i vrednovanje djece ne bi smjelo ovisiti o njihovim postignućima. Njihovo dostojanstvo je osnovno ljudsko pravo. Stoga bi se škole morale fokusirati na jačanje njihovih osobnosti i identiteta - ističe Sinnemäki te dodaje kako se veseli svoj rad prezentirati u Zagrebu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Nije prerano ni s 20 godina: Mladi za mirovinu trebaju početi štedjeti već s prvim poslom
SVJETSKI TJEDAN NOVCA

Nije prerano ni s 20 godina: Mladi za mirovinu trebaju početi štedjeti već s prvim poslom

Hrvatska udruga banaka pripremila je cjelogodišnje programe financijske pismenosti za učenike i nastavnike, te mlade poduzetnike, "Financije za nove generacije". Obuhvatit će čak 17.000 učenika i 500 nastavnika

Muke u školama: 'Prvi tjedan još i dolaze na ispit, poslije predaju prazne testove...'
MUKE OKO NACIONALNIH ISPITA

Muke u školama: 'Prvi tjedan još i dolaze na ispit, poslije predaju prazne testove...'

Nacionalnim ispitom iz hrvatskog jezika u ponedjeljak je počelo testiranje učenika osmih razreda, polagat će ispite iz osam predmeta. U nekim školama govore da će testovi utjecati na ocjene, no to nije točno
Ovaj kviz je pravi hit među srednjoškolcima: Koliko stihova ima Božanstvena komedija?
SUDJELUJE CIJELA HRVATSKA

Ovaj kviz je pravi hit među srednjoškolcima: Koliko stihova ima Božanstvena komedija?

Kviz udruga Šibenik organizira Nacionalnu kviz ligu za učenike srednjih škola. Interes je toliki da redovito sudjeluje više stotina natjecatelja iz cijele Hrvatske. U ovoj sezoni najbolji su bili 'Đakovačkih pet'