Obavijesti

Tech

Komentari 29

Na njima možete i jedriti: Ovi bazeni su prava vodena čuda

Na njima možete i jedriti: Ovi bazeni su prava vodena čuda
4

Čileanci su trenutno vlasnici rekorda za najveći bazen, a ista tvrtka u Egiptu gradi još i veći. Na mjestu katedrale u Moskvi nekad se nalazio najveći bazen na svijetu

VIDEO

Najveći bazen na svijetu dug je čak 1000 metara, odnosno poput 20 olimpijskih bazena i nalazi se u čileanskom odmaralištu San Alfonso del Mar na obali Tihog oceana. Ovo čudo arhitekture prostire se na osam hektara, a samo održavanje ovog bazena stoji oko 4 milijuna dolara godišnje.

Toliko je velik da se na njemu može jedriti, skijati na vodi, voziti kajak ili roniti te uživati u posebno izgrađenoj plaži. Ovaj bazen puni se vodom direktno iz mora koja se prije toga filtrira i pročišćava.  Izgrađen je 2006. godine i koštao je između 1,5 i 2 milijarde dolara. Loša vijest, u njemu možete uživati samo ako ste gost hotela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Projekt City of Stars u egipatskom Šarm el-Šeiku vrijedi 5,5 milijardi dolara i još je u izgradnji, a iza njega stoji tvrtka Crystal Lagoons koja je izradila i čileansku grdosiju. Ovaj bi bazen trebao imati isti sustav filtriranja morske vode, koja će dolaziti iz Crvenog mora. Sam bazen ima površinu od 12,5 hektara, a već je dobio i priznanje Guinnessove knjige rekorda. 

Seagaia Ocean Dome je bio jedan od najvećih zatvorenih vodenih parkova na svijetu i nalazio se u istoimenom odmaralištu u japanskom Miyazakiju. Bazen dugačak čak 300 i širok 100 metara  otvoren je 1993. godine, ali njegova vrata su zatvorena 2007. godine. Gosti su mogli uživati umjetnim valovima, simulaciji vulkana, umjetnoj pješčanoj plaži i ogromnom pomičnom krovu, a temperatura na bazenu stalno je bila 30 stupnjeva. 

Bazen u Moskvi svojevremeno je bio najveći bazen na otvorenom. Izgrađen je 1958. na temeljima Palače Sovjeta koja nije nikad izgrađena. Bazen je radio do 1994. godine, kad je na mjestu njega ponovno izgrađena Katedrala Krista Spasitelja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle