Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Koštat će 500 milijuna dolara: Kakva sudbina čeka Titanic II?

None Foto: Reuters/Pixsell 12

Titanic II trebao je biti spreman za plovidbu 2015. godine, ali radi financija ga nisu uspjeli dovršiti. Poznati australski poduzetnik sada je najavio nastavak izgradnje i prvo putovanje 2022 godine.

Australski poduzetnik i političar Clive Palmer potvrdio je kako će ponovno pokrenuti projekt Titanic II nakon što je financijski spor zaustavio gradnju 2015. godine.

Reuters/Pixsell | Autor: Reuters/Pixsell Foto: Reuters/Pixsell

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako pišu strani mediji, prvo putovanje bit će 2022 godine, točno 110 godina otkad je prvi Titanic zaplovio.

Wikimedia Commons | Autor: Wikimedia Commons Foto: Wikimedia Commons Ići će istom rutom kao i original

Kao i originalan Titanic, njegov nasljednik će krenuti iz engleskog grada Southamptona i završit će u New Yorku. Iz SAD-a brod će nastaviti plovidbu oko svijeta. Kako je najavljeno, Titanic II prevozit će 2.400 putnika te 900 članova posade što se podudara s točnim brojem ljudi koji su putovali na originalnom brodu koji je isplovio 1912. godine. Također će imati identični izgled kabina, ali će biti opremljen s najnovijom tehnologijom. 

Reuters/Pixsell | Autor: Reuters/Pixsell Foto: Reuters/Pixsell Brod će ipak sigurnosno biti na današnjim standardima

- Brod prati originalno putovanje iz Southamptona u New York, ali će također će kružiti svijetom, inspirirajući i očaravajući ljude, privlačeći pažnju, intrige i otajstvo u svakoj luci koju posjećuje, rekao je predsjednik Blue Star Line-a i vlasnik Titanica II Clive Palmer.

Foto: Imdb/Promo Titanic II trebao bi biti puno sigurniji od orignala...

Izgradnja točne replike koštat će 500 milijuna dolara, a brod se gradi u Kini.    

Komentari (30)
  • Jel je zagarantirano da bu potonul ? Ak je bumo skupili nekak pare da posaljemo HDZ i SDP da se malo odmore 😀

    24. 10. 2018,   10:17
  • Ako je replika onda mora imati isti pogonski stroj kao i original i ne smije biti opremljen tehnologijom 21. st. nego originalnom kakvu je imao Titanic I. Tu je original samo šasija, kabine i saloni. Sva ostala oprema je najnovija.

    24. 10. 2018,   10:27
  • Tko god da misli da je ovo glupa ideja. Vjerujte mi nakon par godina plovidbe ce povratiti uloženi novac. Titanic nesmije biti identičan jer su se pravila sigurnosti od onda dosta promjenila... Tako da ce morat imat drukciju strukturu, nesmije imat parni stroj sa kotlovima i naravno morat ce imat odgovarajuci broj camaca za spašavanje koji ce bit puno moderniji....

    24. 10. 2018,   10:57