Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na sajmu Interliber predstavit će se čak više od 20 škola...

None Foto: 24sata.hr 9

Konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" ove se godine, u jubilarnom petom izdanju, odvija u sklopu Interlibera, najvećeg sajma knjiga u Hrvatskoj čija je ovogodišnja izdvojena tema 'Znanje i učenje'

Zagrebački velesajam i ove će godine u studenom postati in mjesto u gradu. Omiljeni sajam knjiga za sve generacije Interliber vraća se od 12. do 17. studenog na radost svih knjigoljubaca.

Najveća je to književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Posjetitelje tako očekuje šarolika ponuda škola, probranih visokih učilišta, jedinstveni programi cjeloživotnog obrazovanja, ali i dodatne usluge poput priprema za maturu, e-učenja i mentalne aritmetike. 

No posjetitelji ne dolaze na Interliber samo u potrazi za novim štivom, već i radi uvijek zanimljivog i raznovrsnog sadržaja, od predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovora s književnicima, čitaonica i radionica, dodjela književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizova, glazbenih programa pa do stručnih susreta nakladnika, knjižara i knjižničara, okruglih stolova, panel rasprava...

Ove godine, izdvojena tema Interlibera je 'Znanje i učenje', a u sklopu najvećeg sajma knjiga u našoj zemlji, ovaj će se mjesec održati i jubilarno, peto izdanje konferencije "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", jedine sustavne kampanje u Hrvatskoj za bolje obrazovanje. Konferencija u organizaciji 24sata jedina je obrazovna konferencija koja već godinama otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovnog sustava. Brend 24sata već se više od 1840 dana bori za bolje obrazovanje u Hrvatskoj. Konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" ove godine održava se u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma

Foto: 24sata.hr Ovogodišnja velika novost je što će se na Interliberu po prvi puta posebno predstaviti hrvatsko obrazovanje. 

Na Interliberu će se ove godine, 15. i 16. studenog predstaviti brojne osnovne i srednje škole te ustanove visokog obrazovanja. Redom su to: 

- Auxilia, obrt za poduku - pripreme za državnu maturu i prijemni na medicini
- BSB Events d.o.o. - poslovna edukacija
- EdukaCentar d.o.o. - škola stranih jezika, poslovna edukacija, cjeloživotno obrazovanje
- Effectus studij financije i pravo - visoko učilište - visoko učilište
- Elevate d.o.o. - poslovna edukacija, cjeloživotno obrazovanje
- Hrvatsko katoličko sveučilište - visoko učilište
- Instituto Cervantes Zagreb - škola stranih jezika, e-učenje
- Libertas međunarodno sveučilište - visoko učilište
- Međunarodna osnovna škola Vedri obzori - osnovna škola
- Mental Training Center d.o.o. - cjeloživotno obrazovanje, stručno usavršavanje, savjetovanje
- Privatna umjetnička gimnazija s pravom javnosti - srednja škola
- Profiglota d.o.o. - škola stranih jezika
- RRIF Visoka škola za financijski menadžment - visoko učilište
- Sveučilište u Rijeci, Odjel za informatiku - visoko učilište
- Škola brzog čitanja i mudrog učenja - međunarodna škola, pripreme za maturu, instrukcije, poslovna edukacija, cjeloživotno obrazovanje, stručno usavršavanje, savjetovanje
- Tehničko veleučilište u Zagrebu - visoko učilište
- Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru - visoko učilište
- Veleučilište u Požegi - visoko učilište
- Veleučilište Vern - visoko učilište
- Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici - visoko učilište

U petak, 15. studenog spomenute institucije i izlagači predstavit će se u Kongresnoj dvorani A u vremenu od 10 do 21 sat, a dan kasnije, 16. studenog na istom mjestu u vremenu od 10 do 17 sati. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

"Ulicama" Zagrebačkog velesajma za vrijeme trajanja Interlibera svake godine prošeta oko 130.000 zaljubljenika u knjigu. 

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Komentiraj, znaš da želiš!