Obavijesti

Tech

Komentari 37

Na YouTubeu bi uskoro mogli ostati bez hrpe odlične glazbe

Na YouTubeu bi uskoro mogli ostati bez hrpe odlične glazbe
3

Uz naplatu korisnici će gledati spotove bez oglasa, preslušati cijele albume, ali ih i slušati offline. No, mnogi nezavisni izdavači to ne žele i mogli bi biti izbrisani

VIDEO

YouTube je u utorak objavio da planiraju pokrenuti naplatu za gledanje glazbenih spotova bez oglasa, što znači da bi ubrzo mogli i ostati bez gomile pjesama i autora koji ne pristanu na uvjete Googlea. 

Naime, svaki glazbenik koji ne želi ući u YouTubeov servis bez oglasa bit će blokiran na stranici. YouTube već neko vrijeme radi na projektu kojim će se za nisku cijenu korisnicima prikazivati spotovi bez reklama, no neki glazbenici i nisu zadovoljni time, piše Huffington Post.

Iz YouTubea su za Financial Times rekli da će glazbenici kojima smetaju nova pravila, među kojima su Adele, Arctic Monkeys i Jack White, biti stavljeni na crnu listu u roku nekoliko dana. To znači i nemogućnost slušanja svih tih spotova. 

Servis bez oglasa planiraju početi testirati među zaposlenicima Googlea u sljedećih par tjedana. Očekuje se da će uslugu pokrenuti krajem ljeta, a osim što neće biti oglasa, korisnici koji su to platili će moći glazbu slušati i offline te preslušati cijeli album nekog glazbenika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Time bi se glazbenicima trebao otvoriti dodatni izvor prihoda od YouTubea, rekli su za Huffington post. No, financijski uvjeti nisu otkriveni, a Reuters navodi da e radi o 'nepovoljnim uvjetima ili da se ne može ni pregovarati'. 

- Naš je cilj da YouTube i dalje bude fantastično glazbeno iskustvo, kao globalna platforma za fanove, ali i umjetnike te kao izvor prihoda za glazbenu industriju - navode iz YouTubea i dodaju da s tim na umu i pokreću servis uz pretplatu. 

Kako prenosi Reuters, YouTube je već sklopio ugovore sa stotinama većih i nezavisnih glazbenih kuća koje će svoju glazbu ponuditi na ovaj način. Točnije, YouTube kaže da je 95 posto kuća koji su i ranije bili s njima u ugovoru pristalo i na nove uvjete. 

Video servisi koji su pristali na uvjete YouTubea moći će i dalje imati glazbu onih koji su na 'crnoj listi', rekao je glasnogovornik Veva za TechCrunch. To znači i da bi Adele na Vevo kanalu i dalje mogla imati svoju glazbu. 

No, situacija je dodatno zakomplicirana time što glazbenici rade za različite kuće u različitim zemljama te primjerice kod nas pjesme nekog glazbenika neće biti dostupne, a u primjerice u Austriji hoće. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle